Formula 1, Abu Dhabi 2019. Victorie finală pentru Lewis Hamilton. Urmează ultimul sezon din actuala ”eră”

A căzut cortina pentru sezonul 2019 din Formula 1, ultima cursă fiind programată duminică pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi. Victoria lui Hamilton a fost ilustrativă pentru modul în care britanicul și team-ul Mercedes au dominat campionatul: fără emoții.

Perfect pentru o fotografie de final de sezon, podiumul a fost completat de câte un reprezentant ai principalilor rivali, Red Bull și Ferrari, prin Max Verstappen pe locul 2, respectiv Charles Leclerc pe 3.

O evoluție remarcabilă a avut și Valtteri Bottas, al doilea pilot Mercedes, care a plecat în cursă de pe ultima poziție a grilei, pentru ca în final să se claseze al patrulea. Dezamăgitoare în schimb a fost cursa făcută de al doilea pilot Ferrari, Sebastian Vettel, clasat abia al cincilea la final.

Pentru Nico Hulkenberg, aceasta a fost ultima cursa in F1, germanul urmand sa fie inlocuit la Renault, anul viitor, de Esteban Ocon, care revine astfel in Marele Circ.

Clasamentul final 2019, piloti: 1. Lewis Hamilton 413 p., 2. Valtteri Bottas 326 p., 3. Max Verstappen 278 p.

Clasament final 2019, constructori: 1. Mercedes 739 p., 2. Ferrari 504 p., 3. Red Bull-Honda 417 p.

Iar după cum notează tot https://24auto.ro/, pentru Marele Circ urmează pauza dintre sezoane, pe parcursul căreia sunt programate obișnuitele teste de iarnă. Sezonul 2020 va debuta la mijlocul lui martie, cu puține schimbări în distributie si cu un calendar care va număra 22 de curse. Va fi ultima stagiune din actuala “era”, înainte de introducerea noutatilor majore prevazute începând din 2021.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = unu

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: