Formula 1, Arabia Saudită: campionul en titre Max Verstappen, prima victorie din 2022

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a reușit prima victorie din postura de campion en titre, câștigând Marele Premiu al Arabiei Saudite, la capătul unui duel spectaculos cu Charles Leclerc (Ferrari). Podiumul a fost completat de celălalt pilot Ferrari, Carlos Sainz jr.

Weekend-ul cursei de la Jeddah a fost unul tensionat, din cauza a două incidente petrecute vineri și sâmbătă – un atac terorist, respectiv un accident care l-a avut ca protagonist pe Mick Schumacher.

Vineri, la Jeddah a avut loc un atac terorist cu rachetă care a provocat un incendiu imens, la doar câțiva kilometri de circuit. Responsabilii din F1 au decis că Marele Premiu va avea loc conform programului normal. Atacul a fost inițiat de gruparea șiită Houthi din Yemen și a vizat un terminal petrolier din Jeddah.

Surpriza din calificări a purtat semnătura lui Sergio Perez (Red Bull), care a bifat primul pole-position din carieră, el fiind urmat pe grilă de cei doi piloți Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz, și de coechiperul său de la Red Bull, Max Verstappen.

Calificările au fost marcate de un accident dur suferit de Mick Schumacher (Haas). Pilotul german a pierdut controlul monopostului pe o secțiune de mare viteză și a percutat un parapet. A scăpat nevătămat, dar a fost nevoit să se retragă de la start, după ce echipa a preferat să nu îi repare mașina în grabă şi să păstreze astfel subansamblele pentru următoarea etapă.

Cursa s-a transformat într-un duel Red Bull – Ferrari, câștigat de data aceasta de primii, prin Max Verstappen. Campionul en titre a fost urmat pe podium de cei doi piloți Ferrari, cu Leclerc pe treapta a doua, ceea ce ne face să credem că acest duel ar putea dura multă vreme, pe parcursul acestui sezon.

Cei care ar putea interveni în această dispută, pentru a o transforma într-un duel în trei, ar trebui să fie Mercedes, dar care deocamdată nu par să-și găsească ritmul optim. Septuplul campion mondial Lewis Hamilton a fost pe tot parcursul acestui weekend sub coechipierul său George Russell.

Hamilton a fost eliminat încă din prima sesiune a calificărilor și a plecat în cursă abia de pe locul 15, pentru ca finalul cursei să îl găsească pe poziția a zecea.

Următoarea rundă este programată în Australia, la Melbourne, pe 10 aprilie, după cum noteazăp tot 24hauto.ro..

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: