Formula 1, Austria. Leclerc, victorios în fieful Red Bull

Formula 1 a ajuns la jumătatea sezonului. A 11-a rundă din cele 22 programate în 2022 s-a disputat la acest sfârșit de săptămână la Spielberg, în Austria, pe Red Bull Ring. Ca de fiecare dată în cursa considerată ”pe teren propriu” pentru Red Bull, Max Verstappen pornea ca principal favorit, însă secondantul său în ierarhia generală, Charles Leclerc, de la Scuderia Ferrari, s-a impus pe circuitul din țara alpină.

Pronosticurile au fost inițial confirmate în cursa de sprint de sâmbătă, câștigată de campionul en titre, care astfel a plecat duminică din pole position.

Max Verstappen a avut un start excelent, însă a fost atacat destul de repede de Leclerc, care l-a depășit printr-o manevră de mare clasă, care a făcut deliciul fanilor. Apoi, prin conjunctura intrărilor la boxe, Sainz și Versappen s-au succedat la șefia cursei.

Apoi Leclerc l-a depășit din nou pe Verstappen, avantajat de data aceasta de problemele pe care olandezul le-a avut din cauza pneurilor uzate.

Finalul a fost unul incandescent, cu Leclerc în fața lui Verstappen și cu celălalt pilot Ferrari, Carlos Sainz, nevoit să abandoneze, cu mașina în flăcări, din cauza motorului care a cedat. Lewis Hamilton este cel care a profitat de abandonul lui Sainz, reușind din nou să urce pe podium.

De remarcat și excelenta clasare pe locul 6 a lui Mick Schumacher (Haas), cel mai bun rezultat de când tânărul pilot german evoluează în F1. Iar fanii l-au răsplătit cu titlul de Driver of the Day, după cum notează tot 24auto.ro.

Clasamentul piloți:  1. Max Verstappen 208 p., 2. Charles Leclerc 170 p., 3. Sergio Perez 151 p.

Clasamentul constructori: 1. RedBull 359 p., 2. Ferrari 303 p., 3. Mercedes 237 p.

Următoarea cursă este programată pe 24 iulie, în Franța, la Le Castellet.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: