Formula 1, Austria. Weekend perfect pentru Max

Formula 1 se apropie de mijlocul sezonului, la acest sfârșit de săptămână fiind proframată al zecelea Grad Prix din cele 23 existente în calendarul 2023. Marele Premiu al Austriei s-a disputat la Spielberg, în fieful Red Bull, fiind a doua cursă din acest an care a programat sâmbătă și un sprint, derulat după un nou scenariu.

Fără nicio surpriză, wekend-ul austriac a fost dominat de campionul en titre și liderul la zi din campionat, Max Verstappen.

 
 

Vineri, în calificări, el a fost cel mai rapid și a obținut cel de-al șaselea pole din actualul sezon. În același timp, a fost al patrulea consecutiv, olandezul ajungând la 26 de pole position în întreaga carieră. El a fost urmat pe grilă de piloții Ferrari, cu Leclerc în poziția secundă.

Cursa de sprint, disputată sâmbătă, a fost afectată de ploaie, ceea ce nu l-a împiedicat pe Verstappen să obțină un alt pole position și, în cele din urmă, să se impună. Podiumul a fost completat de coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez, și de Carlos Sainz (Ferrari).

Şi duminică, în cursa propriu-zisă, totul a funcționat perfect pentru Verstappen, care a bifat al cincilea succes pe acest circuit, un record în sine.

 
 

Max a adunat 34 de puncte în Austria, în acest weekend, și a bifat a 42-a victorie în F1. Leclerc și celălalt pilot Red Bull, Sergio Perez, au completat podiumul.

 
 

Clasament piloţi: 1. M. Verstappen 229 p., 2. S. Perez 148 p., 3. F. Alonso 129 p.

Clasament constructori: 1. Red Bull Honda 377 p., 2. Mercedes 178 p., 3. Aston Martin Mercedes 172 p.

Următoarea etapă este programată, dup[ cum notează tot 24auto.ro, pe 9 iuliă: Marele Premiu al Marii Britanii, la Silverstone.

 

 
 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: