Formula 1, Brazilia: Verstappen, învingător, Norris și Alonso – performerii zilei

Campionatul Mondial de Formula 1 a programat la finele acestei săptămâni Marele Premiu al Braziliei, pe Autodromo Jose Carlos Pace din Sao Paulo. O cursă fără surprize și încă o ocazie pentru team-ul Red Bull de a-și demonstra superioritatea netă. Olandezul Max Verstappen a fost cel mai rapid în calificările pentru cursa de duminică și s-a impus și în sprintul de sâmbătă.

În sprint, Max a plecat de pe poziția a doua a grilei de start, l-a depășit rapid pe Lando Norris (McLaren) și nu a mai cedat prima poziție până la final. Podiumul a fost completat de Norris (McLaren) și Sergio Perez (RedBull).

Duminică, începutul cursei a fost marcat de greșeala lui Leclerc, în urma căreia monegascul de la Ferrari a abandonat chiar în turul de formare, și de drapelul roșu arborat în urma contactului între Albon și Magnussen, în chiar primul viraj de după start.

Dacă poziția de lider a lui Verstappen nu a mai surprins pe nimeni, surpriza a fost furnizată de principalul său urmăritor, Lando Norris, care a reconfirmat astfel revenirea de formă a monopostului McLaren.

Performerul zilei a fost însă veteranul Fernando Alonso (Aston Martin), care a prins cea de-a treia poziție pe podium, la capătul unui duel spectaculos cu Sergio Perez.

Clasament piloţi: 1. Max Verstappen 524 p., 2. Sergio Perez 258 p., 3. Lewis Hamilton 226 p.

Clasament constructori: 1. Red Bull 782 p., 2. Mercedes 382 p., 3. Ferrari 362 p.

Următoarea cursă, penultima din acest an, este programată pe 18 noiembrie, în SUA, la Las Vegas, după cum notează tot 24auto.ro.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: