Formula 1, Rusia: Bottas, a doua victorie în 2020

A zecea cursă din cele 17, câte formează ineditul sezon 2020 din Formula 1, s-a disputat duminică pe circuitul de la Soci, din Rusia. Zece secunde de penalizare l-au scos pe Lewis Hamilton (Mercedes) din lupta pentru victorie, situație de care a profitat coechiperul acestuia, Valtteri Bottas.

Hamilton a pornit de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Rusiei, acesta fiind al optulea său pole din acest sezon și al 96-lea din carieră. Max Verstappen (Red Bull Racing) a fost al doilea pe grilă, olandezul fiind urmat de celălalt pilot Mercedes, Valtteri Bottas.

Însă Hamilton a început cursa cu stângul, chiar înainte de start, atunci când, în turul de circuit efectuat pentru a-și ocupa poziția pe grilă, nu a respectat procedura regulamentară (a oprit într-un loc nepermis, pentru a exersa startul). Greșeala l-a costat o penalizare cu zece secunde, ceea avea să-l scoată din lupta pentru victorie. Bottas a fost cel mai avantajat de această situație, reușind să treacă primul linia de sosire, în timp ce locul al treilea a fost tot ce a putut obține Hamilton, anul acesta, la Soci. Între cei doi piloți Mercedes s-a strecurat, și de această dată, Max Verstappen (Red Bull).

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton 205 p., 2. Valtteri Bottas 161 p., 3. Max Verstappen 128 p. Clasament constructori: 1. Mercedes 366 p., 2. Red Bull Racing Honda 192 p., 3. McLaren Renault 106 p.

După cum notează tot 24auto.ro, următoarea cursă este programată în Germania, pe 11 octombrie, la Nürburgring.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 27

 


Alte articole legate de acest subiect: