Formula 1, Stiria: Max Verstappen, fără nici o emoție

Formula 1 a poposit în Austria, pentru două curse programate la interval de o doar săptămână, pe Red Bull Ring. Prima, contând ca Marele Premiu al Stiriei, s-a disputat astăzi și a fost câștigată de Max Verstappen.

În calificări, Max Verstappen (Red Bull) a fost cel mai rapid, el fiind urmat de Valtteri Bottas și Lewis Hamilton (ambii Mercedes). Din păcate pentru el, Bottas a fost retrogradat trei poziții pe grilă, din cauza pilotajului imprudent pe pit line, în timpul antrenamentelor.

Disputată în fieful celor de la Red Bull, cursa a fost dominată de Verstappen, care s-a menținut în frunte de la start și până la final, trecându-și în cont a 14-a victorie în Marele Circ și a patra în 2021. Hamilton a terminat al doilea, însă fără să fi amenințat niciun moment, în mod real, poziția de lider a lui Verstappen.

Valtteri Bottas a tranșat în favoarea sa duelul cu Sergio Perez, pentru a treia treaptă a podiumului.

După disputarea a opt runde din actualul sezon, Max Verstappen și Red Bull își consolidează poziția de lideri se profilează ca principali pretendeți la titlurile supreme din acest an – la piloți, respectiv la constructori.

Clasament piloți: 1. Max Verstappen 156 p., 2. Lewis Hamilton 130 p., 3. Sergio Perez 96 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull Honda 252 p., 2. Mercedes 212 p., 3. McLaren Mercedes 120 p.

Următoarea cursă se va disputa tot la Spielberg, peste doar o săptămână, pe 4 iulie. după cum notează tot https://24auto.ro/

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: