Formula 1: Bottas câștigă cursa de debut a sezonului 2020

Preocuparea morbidă a controlorilor ingineriilor sociale pentru ”binele” maselor nu se abate de la planul din culise, fără a slăbi lațul ”grijii” pentru om, experiment pe pielea populației, procedați cum vă zice ”Fratele mai mare”, dar iată totuși că, sâc!, în pofida tentativelor ocultiștilor de a înfrâna pe cât posibil și cât mai mult cele lumești pe pământ, roțile reîncep să se învârtă, fie și în absurdele condiții impuse de cei ”de la butoane”. A demarat noul sezon al Formulei 1, start punctat de www.24auto.ro sub titlul de mai sus.

Cu o întârziere de aproape patru luni, sezonul 2020 din Formula 1 a luat startul în acest weekend, în Austria. Cu un calendar modificat și măsuri speciale de protecție, din cauza pandemiei de Covid-19, Marele Circ a revenit pe pistă într-o atmosferă stranie, nemaitrăită vreodată, cu tribune goale, măști pe figură și distanțare socială la tot pasul.

Sesiunea de calificări a fost dominată de Mercedes, cu Valtteri Bottas, un specialist al acestui circuit, in pole position, secondat de campionul en titre, Lewis Hamilton. Al treilea în calificări a fost Max Verstappen (Red Bull), în timp ce replica Ferrari a fost surprinzător de slabă, cu Charles Leclerc abia al șaptelea, în vreme ce Sebastian Vettel nici măcar nu a participat în Q3 și a luat startul abia de pe poziția 11.

Hamilton a fost însă retrogradat cu trei poziții, pentru că nu a respectat semnalizarea cu steag galben, pe finalul calificărilor. Astfel, Verstappen a plecat de pe a doua poziție pe grilă, însă avea să abandoneze prematur, din cauza problemelor tehnice.

Mercedes a trecut astfel, relativ repede, la șefie și se părea că va fi nouă cursă pe care o va domina cu autoritate. Nu a fost tocmai așa, pentru că Hamilton a fost penalizat cu cinci secunde, pe final, după ce a provocat o coliziune cu Albon. Și astfel, în timp ce Hamilton a fost retrogradat de pe poziția a doua pe a patra, Charles Leclerc și Lando Norris au prins podiumul in extremis.

Următoarea cursă este programată peste doar o săptămână, pe același circuit.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 16

 


Alte articole legate de acest subiect: