Ne-a părăsit Marin Dumitrescu

Printr-o postare în social media, Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) anunță dispariția legendei motorsportului românesc, multiplul campion național Marin Dumitrescu.

”Legendarul pilot Marin Dumitrescu s-a stins din viață la venerabila vârstă de 102 ani. Întreaga sa viață a fost dedicat motorsportului, pasiune pe care au preluat-o și urmașii săi. Rămas bun, nea Marin!”, apostat FRAS, pe pagina sa de Facebook.

 
 

Născut pe 19 ianuarie 1919, într-o familie cu 8 fraţi, în tinerețe a ajuns la Bucureşti, unde a lucrat ca ucenic la Ford România, secţia motoare.

A avut o îndelungată carieră în sportul automobilistic românesc, luând startul în raliuri și curse de viteză. A fost campion naţional absolut la prima ediţie a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, în 1968. Un an mai târziu, avându-l pe Petre Vezeanu copilot, a fost vicecampion la prima ediţie a Campionatului Naţional de Raliuri. S-a retras din activitatea competițională în 1977.

 
 

La împlinirea vârstei de 92 de ani, în semn de apreciere deosebită pentru întreaga sa activitate, pentru eforturile susținute de a promova automobilismul sportiv românesc, prin Decretul nr. 8/2011 i s-a conferit Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Dumnezeu să îl odihnească!

La împlinirea vârstei de 100 de ani de către Marin Dumitrescu, Sporttim consemna aniversarea în ianuarie 2019 conform articolului din 24auto.ro: http://sporttim.ro/auto-moto/legendarul-marin-dumitrescu-a-implinit-100-de-ani

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: