Patrick Pascotă și Ionel Pascotă, campioni naționali înainte de ”finish-ul” sezonului

Zilele trecute a avut loc, pe circuitul din Navak, Serbia, o nouă dublă etapă a Campionatului Național de Viteză al României 2022. Competiția a contat și pentru Campionatul European BMU, iar piloții Pascotă Racing Team, Patrick și Ionel, au devenit campioni naționali la clasele la care participă.

Înainte cu o etapă dublă rămasă de disputat în Campionatul Național de Viteză al României, atât Patrick Pascotă cât și tată său, Ionel Pascotă, au reușit să-și adjudece titlul de campion al României, fiecare la clasa la care concurează. În prima zi de curse din Serbia, Patrick s-a clasat doar pe poziția a șaptea, nereușind să se acomodeze cu ploaia, care a făcut ”jocurile” pe circuit. În cea de-a doua doua zi a competiției, mezinul familiei Pascotă a condus până în cel de-al zecelea tur, când a pierdut controlul motocicletei și a căzut. Cu toate acestea, rezultatele obținute de-a lungul competiției interne, Patrick Pascotă a devenit campion național la clasa 300 cmc SuperSport.

De cealaltă parte, nici Ionel Pascotă nu a fost ferit de ”peripeții”. Experimentatul pilot a fost acroșat, chiar din primul tur, de un rider din Turcia, care i-a avariat serios evacuarea motocicletei, giroceanul fiind nevoit să concureze întreaga cursă în condiții improprii, neputând să vireze spre dreapta așa cum trebuie. Însă, cu toate acestea, a încheiat cursa pe locul 3, în cea de-a doua etapă, după ce pe prima a câștigat-o fără nicio problemă, în ciuda ploii, Ionel devenind din nou campion al României la motociclism viteză la clasa 600 cmc SuperSport.

Următoarea apariție pe circuit va fi peste două săptămâni, când Patrick participă la o nouă etapă din Campionatul Italiei, pe circuitul de la Misano. De asemenea, în weekend-ul 22-23 octombrie 2022, are loc finala Campionatului European BMU, pe circuitul de la Serres, Grecia, acolo unde ambii piloti Pascotă Racing Team își vor demonstra măiestria.

”Mă bucur nespus de faptul că Patrick, deși a căzut pe circuit în timp ce conducea cursa, nu a pățit nimic. Se simte bine, atât fizic cât și psihic, și acumulează experiență, chiar dacă nu este în totalitate una plăcută, așa se călește. Altfel, ne bucurăm din nou de rezultatele obținute și vrem să vă mulțumim, tuturor, pentru sprijin și suport. Mulțumesc familiei care ne susține moral, fanilor noștri pe care îi îmbrățișez cu drag și sponsorilor pentru că ne sunt alături etapă de etapă, campionat de campionat, indiferent unde și cât participăm”, a spus printre altele Ionel Pascotă după revenirea din Serbia.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 7

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: