Timişorean pe pit line la Nurburgring, în teste la Cercul Polar

Andrei Filep, timişoreanul de 35 de ani ajuns inginer cheie la Audi, era pe la începutul anilor ´90 tipul de licean pentru care tot ce zboară se mănîncă. Ne însoţea la curse, era prezent în orice discuţie despre motorsport, se dădea în vînt după momentele tensionate din raliuri.

(citiţi în „brîul” primei pagini editorialul DEMARAJ, semnat de Eugen Cocea)

În tot ce făcea avea un tupeu lesne de remarcat, pentru care unii chiar îl taxau cu sarcasm. Cei care îl cunoşteam bine, ştiam că este genul acela de un tupeu tineresc, pozitiv, ce niciodată nu trece barierele bunului simţ şi despre care se spune că, în combinaţie cu o mică doză de şansă, te ajută enorm în viaţă.

Fotografie-suvenir făcută de Andrei în timpul unor teste şi postată pe pagina personală de Facebook

Într-o bună zi, pe cînd liceanul Andrei devenise studentul Andrei, am aflat că da Politehnica de pe Bega pe o bursă în Germania. Mai tîrziu am aflat că acelaşi tupeu îl ajutase să îşi găsească rapid un job în Deutschland.

N-au trecut mulţi ani şi, la un moment dat, m-am trezit cu Andrei vizitîndu-mă. Mi-a adus drept cadou un album cu imagini de la ediţia din acel an a celebrei curse de 24 de ore de la Nurburgring. Pe prima pagină, dedicaţia: “Am fost acolo! Andrei”. L-am regăsit, în paginile albumului, într-o imagine care îl surprinde pe pit line, în echipa tehnică a unui Audi înscris în competiţie. Andrei începea să-şi vadă visul cu ochii.

Între timp, Andrei a ajuns la Audi. Îşi împarte deplasările “în interes de serviciu” între săptămînile de teste ale sezonul de vară, din Spania, şi cel de iarnă, de la Cercul polar. Printre ele, reuşeşte să vină mereu în ţară, însă nu doar pentru a-şi vedea părinţii şi prietenii. Vine şi la curse – l-am văzut nu cu mulţi ani în urmă făcînd asistenţa tehnică pentru Heinz Goellner, pe Valea Domanului. Goellner, evident, la volanul unui Audi!

Ascensiunea sa profesională a ajuns recent subiect de presă. Cu ocazia unei prezentări pentru media, cu tupeul său caracteristic, Andrei s-a transformat pentru o seară din tehnician în ofiţer de presă, la masa jurnaliştilor români. A profitat că era singurul vorbitor de română din partea casei, iar românaşii trimişi să scrie despre noul model au fost, evident, mult mai impresionaţi de cariera lui Andrei.

Iar dacă veţi citi ce-au relatat ai noştri despre traiectoria de pînă acum a lui Andrei, veţi regăsi printre rînduri tupeul care l-a călăuzit în carieră. Cum spuneam, un tupeu pozitiv, însă, în mod paradoxal, nu întotdeauna înţeles de cei din ţara lui Andrei…

(Atmosferă tipică marilor curse, surprinsă pe pit line, la Nurburgring)

Andrei Filep, timişoreanul de 35 de ani ajuns inginer cheie la Audi, a fost intervievat de Bogdan Alecu, de la Ziarul Financiar Auto (citiţi la http://www.zf.ro/auto/andrei-filep-timisoreanul-de-35-de-ani-ajuns-inginer-cheie-la-audi-singura-tentativa-de-a-reveni-in-tara-a-fost-un-esec-asa-ca-am-ramas-aici-9036353)

 

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: