Timişoreanul Cazacu, locul 21 la Brno de pe 30 pe grila de start

Cătălin Cazacu s-a clasat pe un onorabil loc 21 la debutul său în cadrul Campionatului Mondial de motociclism Superbike, clasa Supersport, avansând de pe locul 30 pe grila de start a etapei desfăşurate duminică la Brno, în Republica Cehă, unde timişoreanul legitimat la Taifun Racing Team şi cooptat în echipa PTR România Honda a sosit cu 1:19.912 în urma învingătorului, britanicul Gino Rea.

Cazacu, concurând cu numărul 45 pe o motocicletă Honda CBR600RR, utilizată şi de primii doi clasaţi în cursă, britanicul Rea şi francezul Foret, a reuşit cel mai bun timp pe tură, 2:08.838, în cea de-a doua sesiune de calificări, de sâmbătă dimineaţă, cu care ocupa locul 30, după ce în prima rundă, de vineri seară, înregistrase drept cel mai bun timp 2:10.418, al 31-lea în ierarhie.

Finalmente, după ce în proba de încălzire a înregistrat al 33-lea timp, Cătălin Cazacu a pornit al 30-lea de pe grila de start, în baza timpului înregistrat în cea de-a doua sesiune de calificări. Completând cele 15 ture de circuit, ce însumează 81,045 kilometri, Cazacu s-a regăsit aşadar între cei 25 vitezişti care au încheiat competiţia, pe locul 21, din totalul de 37 la start, însă cel mai bun timp pe tură obţinut în întrecerea propriu-zisă, 2:09.024, nu s-a ridicat la înălţimea maximului din calificări.

Cazacu a înregistrat o viteză de 238,9 km/h, pe când câştigătorul Rea s-a impus în 31:21.642, cu cea mai rapidă tură de 2:04.352, urmat fiind la nici o jumătate de secundă, mai exact 0,448, de francezul Foret. Autodromo Brno are o lungime a circuitului de 5.403 metri, cu o înclinaţie maximă a pantei de 7,50%, cu 6 viraje la stânga şi opt la dreapta şi 636 metri de porţiune dreaptă la final.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timişoreanul Cazacu, locul 21 la Brno de pe 30 pe grila de start

  1. AdiA_TM spune:

    Aceasta-i o stire demna de luat in seama. In aceasta lume a motorsportului sa vii si sa termini pe un loc onorabil e mare lucru. E drept ca cei din urma lui n-au puncte in clasamentul general insa pentru un debut e remarcabil. Ma gandesc ca cel mai important obiectiv a fost sa termine cursa. Si altele care le stie numai el. Pentru tara noastra in care motorsportul e la coada sporturilor (ca si conditii de concurs) e o realizare notabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: