Tragedie în motorsportul românesc: Adrian Răspopa a murit în urma unui accident suferit la Raliul Iașiului

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunțat că pilotul Adrian Răspopa a decedat în urma unui unui accident suferit la Raliul Iașiului. Rănit grav în urma unei ieșiri în decor, Răspopa nu a mai putut fi salvat, în pofida tuturor eforturilor depuse de personalul medical.

Maşina echipajului Adrian Răspopa – Cosmin Diacu a lovit violent un cap de pod în zona Hadâmbu, pe cea de-a doua probă specială a Raliului Iaşiului. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj medical, apoi a intervenit un elicopter SMURD, care l-a transportat pe Adrian Răspopa la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

 
 

Conform declarațiilor medicului şef de la UPU SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, pilotul se afla în stare critică, în șoc hipovolemic și comă postresuscitare, intuibat, ventilat mecanic. A suferit leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului și cranio-cerebral. După ce a fost resuscitat timp de două ore în UPU, pilotul a decedat în sala de operaţie.

Copilotul Cosmin Diacu se află în afara oricărui pericol, dar a fost supus unor investigaţii medicale suplimentare.

 
 

Conducerea competiției a decis anularea etapei. La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.

Sursa: FRAS
Credit foto: facebook.com/FRAS

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 11

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: