VIDEO, noutăți tehnice: ”Ce e un Hypercar?” Se anunță un viitor spectaculos pentru Mondialul de anduranță. Ferrari va participa la categoria Hypercar din 2023

Revenirea Scuderiei Ferrari în ”grupa mare”, începând din 2023, este cea mai nouă dintr-o serie de știri spectaculoase care vizează viitorul Campionatului Mondial de Anduranță (WEC) și, implicit, celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Așadar, după 50 de ani de absență, Scuderia revine la cel mai înalt nivel în acest gen de competiții, unde implicarea se rezumase, începând din 1973, la susținerea unor echipe private, la clasele GT. Ultimul prototip Ferrari de anduranță a fost 333 SP, din 1994, construit de cei de la Dallara. Ferrari va reveni cu echipa de uzină, în 2023, direct în noua categorie de top, Hypercar.

Decizia Ferrari de a se implica în diverse proiecte din motorsport a fost luată în perspectiva plafonării costurilor în Formula 1, pentru a evita disponibilizarea specialiștilor din departamentul de competiții. Nu ar trebui să ne mire dacă, în 2023, vom avea, la startul unor curse de anduranță, piloți de F1 de pe filiera Ferrari, precum Antonio Giovinazzi și Kimi Raikkonen sau, de ce nu, chiar Charles Leclerc sau Carlos Sainz! De asemenea, nu ar fi exclus să vedem noi modele Ferrari de stradă inspirate din viitorul hypercar angajat în WEC.

Pe de altă parte, viitorul curselor de anduranță pare din ce în ce mai promițător, datorită schimbării de regulament, care introduce în competiție noi categorii. Filmul de mai sus prezintă succint aceste noutăți tehnice.

În noile condiții, competiția a devenit mult mai ofertantă pentru diverși competitori cu tradiție în acest gen de curse și care nu au întârziat să își anunțe întoarcere. Noul regulament permite o mai mare libertate de exprimare, din punct de vedere tehnic. Echilibrarea mașinilor înscrise la categoriile LMH și LMDh se va face acea ”balance of performance” care să asigure, cel puțin teoretic, o întrecere cu arme egale.

Cu nume grele, precum Peugeot, Toyota, Porsche, Audi și Ferrari înscrise deja în lupta pentru victorie, WEC 2023 promite foarte mult, după cum apreciază tot https://24auto.ro/. Pentru fanii anduranței, este de-a dreptul o distribuție de vis…

TOYOTA GAZOO Racing. Le Mans 24 Hours. World Endurance Championship: 16-20 septembrie 2020

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 8

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: