Vlad Neaga (ACS Dumbrăvița), cel mai bun rezultat de până acum, pe atipica pistă de la Poznan: locul 13 în manșa I

Campionul României la Supermoto, Vlad Neaga, legitimat la ACS Dumbrăvița, a participat în weekend-ul 6-7 iunie 2015 la cea de a patra etapă de Campionat European care s-a desfășurat la Poznan, în Polonia, unde a încheiat manșa I pe locul 13, fiind cel mai bun rezultat de până acum, iar la final pe poziția a 16-a, cu care a obținut 12 puncte foarte importante în clasament.

3

 

După rezultatul bun obținut în etapa precedentă, la Busca, în Italia, Vlad s-a prezentat foarte încrezător pe pista de la Poznan, una atipică, în care partea asfaltată este foarte rapidă iar partea de off-road construită de către organizatori ca fiind cea mai tehnică de până acum. Acest lucru a generat și două accidentări grave ale unor piloți de top.

Cu toate acestea, Neaga a reușit să se adapteze noilor condiții obținând locul 18 în calificări. Diferența dintre sportivul lui ACS Dumbrăvița și piloții din fața sa era foarte mica, românul promițând ca în timpul curselor să izbutească o clasare mai bună.

Duminică, în ziua curselor, a început de dimineață să plouă și nu a încetat toată ziua. Astfel, atât antrenamentul de încălzire cât și cursele s-au desfășurat pe pista acoperită cu apă. În prima manșă, Neaga a avut un start excelent, a exploatat cu inteligență fiecare oportunitate și a reușit să țină la verticală motocicleta care derapa foarte mult pe suprafața alunecoasă. Timpul său s-a îmbunătățit constant, ajungând la 2,5 s/tur față de a celui mai bine clasat pilot. Astfel, el a terminat manșa pe locul 13 fiind cel mai bun rezultat de până acum. La final, Neaga s-a clasat pe locul 16, obținând 12 puncte foarte importante în clasament.

Următoarea etapă de Campionat European se va desfășura în Spania, unde nu va putea participa datorită bugetului insuficient, până atunci sperând să obțină rezultate foarte bune la a doua etapă de Campionat Est-European ce se va derula în weekend-ul 12-14 iunie 2015, la Plevna (Bulgaria), și în a doua etapă de Campionat Național din weekend-ul 20-21 iunie, la Arad.

”Mulțumim Federației Române de Motociclism, sponsorilor Carmarione, Bogmiradi, SpeedHost, MaxiScooter, Sialco, prietenilor, susținătorilor și Primăriei Dumbrăvița”, au spus pilotul Vlad Neaga și managerul Horea Neaga.

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: