Vlad Neaga, de la CS Dumbrăvița, este de neoprit în drumul către titlul de campion național

Vlad Neaga, adolescentul pilot motociclist timișean, a avut un start foarte bun în ambele manșe ale întrecerii din weekend, în care s-a impus categoric în fața competitorilor și astfel și-a întărit poziția de lider în Campionatul Național, având un avans de 16 puncte.

 

Vineri și sâmbătă, în 11-12 iulie 2014, s-a desfășurat la Arad cea de a patra etapă a Campionatului Național de Supermoto, influențată de capriciile vremii. Pe tot parcursul desfîșurării antrenamentelor și curselor, vremea a fost schimbătoare și a plouat foarte mult.

Vlad Neaga, legitimat la CS Dumbrăvița, deși avea un avans de 6 puncte față de Sorin Traistaru, s-a aliniat la această etapă cu mari emoții, având în palmares foarte puține competiții desfășurate pe ploaie dar și pentru faptul că nu-l învinsese niciodată pe competitorul său principal pe această pistă. Cu toate acestea, Neaga s-a mobilizat foarte bine și s-a impus încă din primul antrenamentul liber, de vineri dimineață, desfășurat pe ploaie, cu un timp excelent, de 51,640 secunde / tur. În primul antrenament cronometrat, pe o pista parțial uscată, și-a îmbunătățit timpul realizând 47,686 s/tur și păstrându-și pozitia de lider. În al doilea antrenament cronometrat, pista s-a uscat aproape în totalitate, Vlad Neaga realizând un record personal cu timpul de 46,802 s/tur și urmând să pornească în cursa de sâmbătă din postura de lider.

Cu toții sperau ca ziua de sâmbătă să-i scape de capriciile vremii, dar nu s-a întâmplat așa. Vlad Neaga a intrat în prima manșă fără să participe la warmup deoarece motocicleta era pregătită pentru pistă uscată însă între timp anvelopele de uscat au fost schimbate cu cele de ploaie și setările au fost modificate.

Următoarea cursă se va desfășura în Bulgaria în data de 27 iulie și va conta doar pentru Campionatul Est-European, unde Vlad Neaga speră să încheie pe locul trei. Mulțumim celor care ne-au sprijinit: Carmarione, Bogmiradi, SpeedHost, Cammeron Print și Primăriei Dumbrăvița”, a spus Vlad Neaga și echipa sa.

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: