Vlad Neaga, de la CS Dumbrăviţa, o nouă victorie în Bulgaria

Vlad Neaga, sportiv al CS Dumbrăviţa, a reuşit în weekendul 13-15 iulie 2014 două curse fără greşeală, obţinând locul I în a treia etapă de Campionat Naţional şi locul III în cea de a doua etapă de Campionat Est-European la supermoto clasa SOpen.

Deşi nu era refăcut total din punct de vedere fizic iar bugetul echipei sale este tot mai mic, Neaga s-a prezentat la o nouă etapă ce s-a desfăşurat la Plevna, în Bulgaria. În antrenamentele libere tânărul şi-a îmbunătăţit permanent timpul, înregistrând un nou record personal. În sesiunea de calificări timpul său a fost puţin mai slab din cauza uzurii pneului spate care nu mai avea aderenţa, singura anvelopă nouă fiind rezervată pentru cursele de duminică. Neaga a dat dovadă în ambele manşe de multă concentrare şi determinare, obţinând rezultate de excepţie.

„Pot spune că prima manşă mi-a pus cele mai mari dificultăţi deoarece am început cu stângul în momentul în care motocicleta a pornit greu când eram pe grila de start, aşa că am plecat în cursă deconcentrat. În ciuda faptului că am pierdut două poziţii la start, am ştiut că singurul meu scop e să le recuperez şi să termin pe locul 1. Aşa că am început o cursă de urmărire. Chiar în primul tur am reuşit să-l depăşesc pe Sorin Trăistaru, ajungând pe locul 1 în Campionatul Naţional. Am ştiut că după această depăşire trebuie să-mi asigur un avans pentru a nu-mi pierde poziţia. După câteva tururi am reuşit să depăşesc încă un concurent bulgar, în ciuda unei coliziuni minore între noi. Ştiam că în următoarele 7 tururi trebuia să nu fac nici o greşeală pentru a cîştiga locul 1 naţional şi 3 est-european, ceea ce am şi făcut. În manşa a doua, startul a fost mult mai bun, reuşind să-mi menţin poziţia întâi în Clasamentul Naţional încă de la începutul cursei. Aveam nevoie doar de puţină distanţă faţă de concurenţi, aşa că a mai urmat o depăşire, în urma căreia am reuşit să obţin o distanţă confortabilă şi să termin cursa fără probleme. Le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit: Carmarione, Bogmiradi, Mastertent, SpeedHost, Cammeron Print şi Primăriei Dumbrăviţa”, a spus Vlad Neaga.

Următoarea etapă de Campionat Naţional se va desfăşura la Arad în weekendul 11-12 iulie (vineri şi sâmbătă).

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: