Vlad Neaga, dublu triumf în etapa a II-a de Supermoto

Vlad Neaga, cel mai titrat tânăr sportiv în Supermoto-ul românesc, legitimat la CS Dumbrăviţa, a participat sâmbătă şi duminică la Arad la a doua etapă de Campionat Naţional de Supermoto. Ca și la prima etapă, la startul competiției au participat și cei mai buni doi piloți din Ungaria.

Podium 2

 

Sâmbătă, Neaga a dominat sesiunea de calificări, obținând cel mai bun timp, 56,662 de secunde pe tur. Plecat din pole position, duminică, în prima manșă, Vlad a fost depășit la start de cei doi piloți din Ungaria. Imediat a reușit să recupereze o poziție dar în turul trei a căzut, pierzând timp preţios până la revenirea în cursa, circa 20 de secunde.

Tot ce a urmat mai apoi a ţinut însă de domeniul spectacolului motociclist, timp de opt ture Vlad reuşind printr-o mobilizare şi voinţă exemplară să ajungă al treilea iar în următoarele ture a recuperat al doilea loc, astfel că a izbutit în ultimele trei tururi să revină în fruntea cursei, pe care a şi câştigat-o.

Motivaţia lui Vlad Neaga de a reveni în cursă ca învingător a fost atât de puternică, încât fiecare tur a constituit un spectacol în sine, pigmentat şi cu dramatism, care a ţinut spectatorii cu sufletul la gură. Concentrarea, forţa, speculaţia cu inteligenţă a slăbiciunii şi a greşelii adversarului, l-au făcut pe tânărul pilot să înainteze, pas cu pas, pe podiumul campionilor. Iar audienţa a apreciat întreg efortul, răsplătindu-l pe Neaga cu aplauze prelungite.

Manşa a II-a s-a anunţat şi ea interesantă, mai ales că unul dintre sportivii maghiari a încercat din răsputeri să se țină în plasa lui Neaga, însă nu a avut nici o șansă să-i facă față campionului român, acesta distanțându-se vizibil și câștigând fără probleme. La final, Vlad Neaga a fost urmat de Vermes Sandor (Ungaria), Onodi Benjamin (Ungaria) și Sorin Trăistaru, de la Arici Supermoto.

Așadar dublă victorie în această a doua etapă pentru Vlad Neaga, actualul campion naţional de Supermoto, care a obținut implicit primele puncte în campionat. În prima etapă de Campionat Național, Neaga era forţat să abandoneze, din motive tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: