Vlad Neaga și Alexandru Szekely debutează cu succes în Campionatul Balcanic şi Naţional de motociclism viteză

Vlad Neaga si Alexandru Szekely, sportivi ai Asociației CS Dumbrăvița – V.N. Motorsport, au concurat recent în Campionatul Balcanic şi Naţional Individual de motociclism viteză, pe circuitul de la Serres (Grecia).

Vlad Neaga este campionul en-titre al Supermoto-ului din România, clasa S Open, iar de anul acesta participă şi la cursele de viteza la clasa F 600. Pentru Vlad Neaga, care a concurat la clasa „Formula 600”, a fost prima cursa la această disciplină. El pilotează o motocicletă Kawasaki ZX-6R, având numărul de concurs #194. Cu toate că parcursul său a fost plin de emoție și presărat cu unele evenimente neplăcute, tânărul pilot a avut o prestație notabilă.

Vineri, la prima intrare pe circuit, motocicleta a refuzat să pornească deoarece acumulatorul s-a descărcat subit. Apoi, în celelalte două antrenamente rămase, Neaga și echipa sa au căutat să efectueze cele mai bune setări. Tânărul motociclist sportiv a deprins configurația circuitului și a ajuns să frâneze tot mai bine precum si să se înscrie din ce în ce mai corect pe trasee.

La antrenamentele de calificări, viteza de rulaj a devenit tot mai mare, Neaga reușind să obțină cel mai bun timp al piloților din Campionatul Național și al șaptelea în Campionatul Balcanic. Cursa a încheiat-o pe locul 1 în Campionatul Național respectiv pe 6 în Campionatul Balcanic, însă a fost descalificat din cauza unei neconcordanțe referitoare la folosirea anvelopelor între regulamentul la nivel național și cel balcanic.

Cu toate acestea, pregătirile pentru cursa din ziua următoare au continuat și rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, surprinzător, Vlad Neaga a încheiat primul încălzirea, cu cel mai bun timp, atât în Campionatul Balcanic cât și în cel național, iar în cursă a obținut din nou tot locul 1 pe țară și al 6-lea la nivel regional, după o cursă cu multe depășiri și cu un acroșaj din care a rezultat o toba îndoită și urme de anvelope pe costumul de pilotaj.

Alexandru Szekely, vicecampion național la supermoto SOpen, a mai participat și la curse de viteză din afara Campionatului Național. Szekely pilotează o motocicletă BMW S1000 RR, având numărul de concurs #126. În acest sezon competițional, Szekely a hotărât să participe la Formula 1000, înregistrând la rândul său notabile rezultate, precum obținerea loculul 1 în C.N. și a locului 10 în ”Balcanic” în prima etapă respectiv a locului 1 în Campionatul Național și 6 în Campionatul Balcanic.

Următoarea cursă a celor doi piloți va fi una de supermoto și se va desfășura la Arad în 28-29 aprilie 2018, ca primă etapă a Campionatului Național Individual de Supermoto.

”Mulțumim Consiliului Local Dumbrăvița, sponsorului Carmarione și tuturor celor care ne-au fost aproape!”, au menționat protagoniștii. (*foto: Federatia Romana de Motociclism)

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: