WRC, Finlanda 2018: Victorie pentru Ott Tanak si Toyota

O nouă consemnare în rubrica Demaraj, de astă dată nu din circuitul Formulei 1 ci din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), prin consemnarea lui Eugen Cocea în www.24auto.ro.

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) a continuat la finele săptămânii trecute cu etapa a opta, disputată în Finlanda. Fiind vorba de raliul „de casă” al echipei Toyota, care își are sediul în această țară și își testează mașina chiar pe aceste trasee, este de-a dreptul firească victoria lui Ott Tanak în Raliul Finlandei.

Tanak avea sa se impuna, in cele din urma, in duelul cu Mads Ostberg (Citroen), iar finalul i-a apartinut fara drept de apel, inclusiv prin victoria din power stage. Este a doua victorie a estonianului, in actuala stagiune. Podiumul a fost completat de un alt pilot Toyota, Jari-Matti Latvala.

Oarecum surprinzator, liderul clasamentului general, Thierry Neuville (Hyundai) a terminat raliul abia pe pozitia a noua. Fara sa exceleze, cu Paddon in pozitia celui mai bine clasat (pe 4), Hyundai Motorsport a terminat cu toate cele trei echipaje in puncte si si-a pastrat primele pozitii, atat in clasamentul constructorilor, cat si in cel al pilotilor.

Clasament piloti: 1. T. Neuville 153 p., 2. S. Ogier 132 p., 3. O. Tanak 107 p.

Clasament constructori: 1. Hyundai 228 p., 2. M-Sport Ford 202 p., 3. Toyota 201 p.

Următoarea etapă din WRC este Raliul Germaniei, care se va desfășura în perioada 16-18 august, pe asfalt.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: