Alexandra Soare și Paul Hărănguș, optimi la simplu și dublu la FZ Forza Czech U17 International, Sonia Rațiu trece din nou pentru Wolfurt de Jenny Ertl

Noi participări internaționale la fileu ale tinerilor timișoreni, juniorii în Cehia iar Sonia Rațiu pentru gruparea la care evoluează în prima ligă a Austriei. Alexandra Soare şi Paul Haranguş au urcat până în optimile FZ Forza Czech U17 International la simplu, dublu şi mixt, pe când peste graniță multipla campioană de seniori a României a obținut un punct în contul lui Raiffeisen UBSC Wolfurt în jocul de simplu feminin.

Sonia Olariu a dispus de Jenny Ertl cu 21-8, 8-21, 21-10 în una dintre cele 8 partide ale manșei I dintre Askö kelag Kärnten și Raiffeisen UBSC Wolfurt, adjudecată în condiții de deplasare cu 3-5 de formația la care activează timișoreanca, cele trei eșecuri survenind în una dintre întâlnirile de simplu băieți respectiv la dublu, feminin și mixt. Învingătorii vor găzdui manșele a doua și a treia în Hofsteighalle la finele acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, meciurile contând pentru faza play-out a Bundesligii austriece la badminton.

Tripletă juvenilă din România cu un duo timișorean la un turneu din Circuitul European de Juniori U17 desfășurat în perioada 5-7 aprilie la Český Krumlov sub titulatura FZ FORZA Czech U17 International 2018, competiție în care au pătruns în optimile de finală la toate cele 4 probe în care s-au aliniat la start.

Paul Hărănguş și Alexandra Soare, de la CSM Timișoara, au jucat la simplu, fiind implicați și în perechi de dublu, din efectivul românesc făcând parte și Victor Zarzu de la CSȘ Onești. Paul Hărănguş a evoluat la simplu băieți, Alexandra Soare la simplu fete, perechea Victor Zarzu – Paul Hărănguş la dublu masculin iar cuplul timișorean Alexandra Soare – Paul Haranguş la dublu mixt.

În calitate de favoriți numărul 3 la mixt, Soare și Hărănguș au trecut mai întâi de juniori ai țării gazdă, Divis și Klapalova, la 19 și 17, cedând însă apoi perechii germane Kian-Yu Oei – Lucie Wagner, cu 19-21, 18-21.

La simplu, Alexandra Soare a trecut cu 2-0 la seturi de cehoaica Kortusova, foarte clar, la 11 și 9, iar apoi de croata Janicic, la 15 și 18, fiind însă stopată de favorita numărul 1 a probei, Katerina Zuzakova, din țara gazdă, cu 21-10, 21-8.

Paul Hărănguș a concurat chiar pe 3 fronturi, trecând și la simplu de Jakub Divis, la 14 și 13, iar apoi și de compatriotul acestuia, Derka, tot cu 2-0 (21-16, 21-19), dar fiind stopat apoi ca favorit numărul 3 de neamțul Kilian Maurer, cu 8-21, 16-21, pe când la dublu masculin, în echipă cu Victor Zarzu, a avut parte tot de două partide, precum la mixt cu Alexandra Soare. Astfel, formația băieților a dispus mai întâi de cehii Franek și Matula, cu 21-15, 16-21, 21-17, dar s-a înclinat austriecilor Andree și Rudolf, cu 17-21, 11-21.

Iar cu ocazia participării peste hotare, pentru o zi, cea de 6 aprilie, românii prezenți la FZ FORZA Czech U17 International 2018 au schimbat registrul din Vinerea Mare și au sărbătorit departe de casă Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace. Sportivi, antrenori, părinți s-au raliat în Cehia pe 6 aprilie evenimentului International Day of Sport for Development and Peace, simbolizat printr-un card alb, onorând rolul pe care sportul îl joacă în societate, prin a încuraja un stil de viață sănătos și a-l face accesibil, inclusiv în zone vulnerabile datorită conflictelor, sărăciei ori inegalității.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: