Alexandru Mocan şi Cristina Sîrbu triumfă la dublu mixt la 7th LI-NING Zagreb U17 Open 2023, Mocan pe podium în Croaţia şi la simplu

Doi badmintonişti juniori de la CSM Timişoara au câştigat în Croaţia finala de dublu mixt a unui turneu juvenil rezervat categoriei de vârstă sub 17 ani din circuitul european prin a trece cu 2-1 la seturi de o pereche favorită numărul 3 din Germania. George Alexandru Mocan şi Maria Cristina Sîrbu au învins la fileu atât în semifinale cât şi în ultimul act de dublu mixt la 7th LI-NING Zagreb U17 Open 2023 echipe nemţeşti.

Învingători cu 21-17 şi 21-15 în semifinala cu Osswald şi Grundel, juniorii timişoreni Mocan şi Sîrbu s-au impus şi în jocul de dublu mixt cu trofeul pe masă, 21-16, 23-25, 21-11 cu favoriţii numărul 3 ai probei, Ohliger şi Iffland, tot din Germania, badmintoniştii legitimaţi la CSMT triumfând astfel la cea de-a 7-a ediţie a turneului LI-NING Zagreb U17 Open, din circuitul european rezervat grupei de vârstă sub 17 ani.

Mai mult, pe lângă medaliile de aur la dublu mixt, CSM Timişoara şi-a trecut în palmares în Croaţia şi cea de bronz adjudecată de George Alexandru Mocan în concursul de simplu băieţi, în care, ca favorit numărul 1, a trecut pe rând de juniori din Germania, Cehia, din nou Germania – favoritul numărul 9, şi Ungaria, cedând în semifinală cu 2-1 la seturi polonezului favorit numărul 5 Bundy, 21-23, 21-17, 17-21, care polonez avea a se impune cu 2-0 la seturi în actul final cu neamţul Schmitz, favorit numărul 6.

Proba de simplu băieţi a fost şi cea mai bogată numeric în capitala Croaţiei, cu 73 la start, faţă de cele 65 de fete la simplu, dintre probele de dublu cea mai consistentă numeric fiind cea de mixt, cu 40 de perechi implicate.

Mocan şi Sîrbu, favoriţi numărul 1 ai probei, treceau pe rând cu 2-0 la seturi pe drumul spre semifinale şi de echipe din Cehia respectiv Germania, în turul 2 şi sferturi.

În sferturile de finală se opreau în schimb atât Cristina Sîrbu în pereche cu Irina Gherasim de şa CSU Galaţi la dublu fete, cât şi Mocan cu Vlad Dehelean la dublu băieţi, Dehelean jr. fiind legitimat la CSU UVT Timişoara.

 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Badminton: