Andra Olariu (CSM Timișoara), dublă campioană națională U19, la București. Rudolf Walther și ”Anișoara Odeanu” înving pe echipe la Shuttle Time. Podiumurile la individual!

Așa cum am anticipat, un weekend plin la fileurile de badminton, pe mai multe fronturi. Iar la nivel național s-au mai acaparat câteva medalii, inclusiv de aur, în buna tradiție a Timișoarei. Care a organizat în premieră și concursuri pe echipe în cadrul întrecerilor ”Shuttle Time – Badmintonul în școli”. Dar s-o luăm pe rând…

A avut așadar loc și primul concurs pe echipe în cadrul proiectului ”Shuttle Time”, ideea fiind recepționată cu mult entuziasm iar copiii întrecându-se într-un mini-regal sportiv. S-au aliniat la startul concursului de sâmbătă nu mai puțin decât 9 echipe, primele trei clasate fiind, în ordine, cele ale instituțiilor ”Rudolf Walther Timișoara”, formația numărul I, ”Anișoara Odeanu” Lugoj și Rudolf Walther II Timișoara.

Partea a doua a evenimentelor locale din weekend a fost rezervată duminică ultimei ediții în competiția individuală ”Shuttle Time” din acest an, dedicată doar copiilor sub 9 ani respectiv 11 ani. Ocupanții podiumurilor, după cum urmează: 1. Antonella Lengyel (SC GIMNAZIALĂ DUMBRĂVIȚA), 2. Briana Herciu (NIKOLAUS LENAU TIMIȘOARA), 3. Samina Hollerbach (RUDOLF WALTHER) și Monica Duțu (GIMNAZIALĂ 24), toate la simplu fete – sub 11 ani; 1. Robert Kubik (GIMNAZIALĂ 24), 2. Eduard Seleșan (RUDOLF WALTHER), 3. Laurențiu Danciu (RUDOLF WALTHER) și Florin Liheț (RUDOLF WALTHER), la simplu băieți – sub 11 ani; 1. Naama Ficard (WALDORF), 2. Alexandra Farca (GIMNAZIALĂ 24), 3. Raluca Hodoșan (GIMNAZIALĂ 7) și Raluca Turturică (GIMNAZIALĂ 7) – la simplu fete, sub 9 ani; 1. Daniel Teodorescu (RUDOLF WALTHER), 2. Vlad Radu, 3. Alin Levai (RUDOLF WALTHER) și Tudor Stoicănescu (GIMNAZIALĂ 24), la simplu băieți, sub 9 ani.

Tot astăzi s-a încheiat la București și Campionatul Național de badminton rezervat categoriilor sub 9 ani, U13 și U19, derulat sub formă de 12 probe pe durata a 3 zile, în sala de sport a CSȘ 6, unde reprezentanții CSM Timișoara au urcat fără excepție pe podiumurile de premiere, inclusiv pe locul I.

Andra Olariu nu s-a dezmințit nici de această dată, jucând nu mai puțin decât 3 finale, de fapt toate în care putea accede la categoria U19. Timișoreanca s-a impus la simplu fete, principalele două favorite, Adelina Marin și Cătălina Simionescu, încheind pe locul 3, dar a fost prima și la dublu feminin, în pereche cu Cătălina Simionescu, ca favorite numărul 2, după un ultimo act contra Irinei Călin și Adinei Dimitriu. Andra Olariu a încheiat pe locul 2 la dublu mixt, în echipă cu Cosmin Panfil.

Vlad Dehelean, favorit numărul 2, la U9, cea mai mică categorie de concurs, a devenit campion al țării la simplu copii, în vreme ce colegul său de club Paul Hărănguș a obținut locul 3 la simplu, în cadrul grupei de vârstă sub 13 ani, dar și la dublu mixt, cu Alexandra Soare, tot de la CSM Timișoara.

„Tolba” de medalii a fost așadar măricică, nici unul dintre adolescenți neîntorcându-se din București fără vreo distincție iar Vlad și Andra revenind în tricouri de campioni!

Iar acum, Campionatul Național de Seniori, programat la finele săptămânii ce bate la ușă, de vineri până duminică, în sala ”Constantin Jude”.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 6

 


Ultimele articole din categoria Badminton: