Badmintoniştii Timişoarei, în 4 din cele 5 finale ale „Naţionalului” individual U19 din Bucureşti

Cu excepţia finalei la titlu a probei de simplu feminin, badmintoniştii timişoreni de la două cluburi de pe Bega, CSM şi CSU UVT, mai exact 4 dintre ei, au jucat la sfârşitul săptămânii în ultimele acte cu trofeul pe masă ale Campionatului Naţional individual sub 19 ani, organizat de Federaţia Română de Badminton la Bucureşti. 

George-Alexandru Mocan, fără a fi cap de serie, s-a calificat în finala la titlu a probei masculine de simplu, adjudecată duminică dimineaţă de favoritul numărul 1 Dinu-Nicholas Pandele cu 21-11, 21-18. 

Colegele de club ale lui Mocan la CSM Timişoara, Sarra-Maria Palfi şi Cristina-Maria Sîrbu, au intrat la rândul lor în ultimul act al probei de dublu feminin, dar în calitate de favorite numărul 2, fără a răsturna însă ierarhia în meciul direct pentru titlu cu principalele favorite, chiar dacă le-au condus la seturi după ce elevele lui Ştefan Nyari şi Corina Dan l-au adjudecat pe cel inaugural cu 21-18. Anamaria Şerban şi Andra-Gabriela Stoica le-au câştigat însă clar pe următoarele două, răsturnând situaţia la 9 respectiv 6.

Stoica încheia însă de partea învinsă a fileului finala de dublu mixt a categoriei sub 19 ani la Campionatul Naţional Individual U11 şi U19 de la Bucureşti, în echipă cu Vlad-Alexandru Dehelean de la CSU UVT, ca favoriţi numărul 2, egalând la seturi cu 21-17, după ce-l pierdeau pe primul cu 21-14, favoriţii numărul 8 Cosmin Anton şi Laura-Mihaela Constantin câştigându-l pe ultimul „în oglindă”, la 17.

Timişoreanul Dehelean jr. pierzând şi o altă finală de dublu, cea masculină, şi tot ca favorit numărul 2 în pereche cu Matei-Daniel Puiu, 14-21, 18-21 cu favoriţii numărul 3 Cosmin Anton şi Albert-Cristian Constantinof.

În ceea ce priveşte finala de simplu a fetelor, favorita numărul 6 Anamaria Şerban a fost cea care s-a impus în faţa capului de serie numărul 1, Andra-Gabriela Stoica. 

A fost ultimul campionat naţional al acestui an competiţional la fileul badmintonului intern, prilej cu care CSM Timişoara i-a aliniat la categoria de concurs sub 19 ani pe Mocan Alexandru, Sirbu Cristina, Palfi Sarra, Bugarschi Iasmina, Bicov Ema şi Maier Silvia, iar la copiii sub 11 ani pe Palfi Andra şi Anilevschi-Biro Marcel, concitadina CSU UVT contând pe Alexandru- Vlad Dehelean, dublu finalist. 

La cei mai mici, sub 11 ani, Mihnea-Ioan Vîlcu a câştigat titlul atât la simplu cât şi la dublu băieţi, ca favorit numărul 1, în echipă cu Luca Timiş, tot ca favorită numărul 1 triumfând şi Ana-Isabelle Mazilu, atât la simplu fete cât şi la dublu, cu colega de echipă Ilinca Oprişan.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 9

 


Ultimele articole din categoria Badminton: