„Badmintonul în școli – Shuttle Time”, înapoi sîmbătă la Fundaţia Rudolf Walther: ediţia a II-a

Proiectul „Badmintonul în şcoli – Shuttle Time” este bazat pe programul Shuttle Time al Federaţiei Mondiale de Badminton. În România, acesta a fost iniţiat de Federaţia Română de Badminton iar Timişoara este oraşul în care a început implementarea proiectului pilot, sîmbătă 15 iunie 2013 fiind programată cea de-a doua ediţie a Concursului Shuttle Time, tot în sala de sport a Fundaţiei Rudolf Walther, din cartierul Plopi.

Afişul concursului Shuttle Time Timişoara - 15 iunie 2013

 

În noiembrie 2012 a fost demarată o acţiune de identificare a unor profesori doritori să instruiască voluntar(!!!) badminton în şcoli. Primele parteneriate au fost încheiate cu şcolile Generală 24, 2 şi 18. Surprinzător pentru organizatori a fost faptul că doar puţin peste jumătate dintre profesorii implicaţi au fost şi sunt profesori de sport.

La ora actuală 53 de şcoli din 17 județe sunt în acest program, cele mai multe, 15, din judeţul Timiş. Pe 11 mai 2013 a fost organizată prima competiţie “Shuttle Time”, destinată şcolilor participante în program. Evenimentul a avut loc la Fundaţia Rudolf Walther, în Timişoara, unde s-a consemnat cea mai mare participare la un concurs de badminton în Romania, de 201 copii.

La cererea şcolilor implicate, elevi şi profesori, în 15 iunie 2013 va avea loc al doilea concurs de badminton “Shuttle Time”. Concursul va începe la ora 9 şi se va desfăşura pe categorii de vârstă: cl. I+II, cl. III+IV, cl. V+VI, cl. VII+VIII (in urma experientei acumulate, fiecare grupa de varsta va fi programata la o ora diferita).

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Timişoara şi are ca susţinător principal firma Syonic, care este sponsorul oficial al tuturor evenimentelor Shuttle Time din 2013 în Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: