Băluţ, două titluri, şi CSS1 Timişoara prima pe ţară la U19

CSŞ 1 Timisoara a cîştigat locul I şi implicit Campionatul Naţional pe echipe de juniori sub 19 ani, întrecere ce a avut loc în week-end în sala Banu Sport. În 20 de ani, din 1993 şi pînă în prezent, sportivii timişoreni au cîştigat această competiţie de 11 ori, fiind vorba despre un concurs iniţiat acum două decenii de S.C. Stimel SA, care a sponsorizat Federaţia Română de Badminton cu o cupă transmisibilă pentru echipe de juniori U 19. Componenţa echipei învingătoare este Sabina Băluţ, Alexandra Ştefan, Andra Olariu, Ariana Prodan, Alexandra şi Ana-Maria Pup, Dan Ilin, Eduard Dusnoki şi Andreas Thiel.

Pe probe, CSS 1 a jucat finalele acolo unde a fost implicată Sabina Băluţ, care le-a cîştigat pe cele de dublu şi a cedat la simplu, de remarcat fiind că flacăra continuităţii badmintonului juvenil local a fost menţinută în cei 20 de ani de aceiaşi inimoşi antrenori ai tinerilor de la clubul sportiv şcolar din Circumvalaţiunii, şi anume Ştefan Nyari şi Corina Dan.

Locul 2 a fost ocupat de CSS Bacău iar locul 3 de CSS 6 Bucureşti, la competiţia U 19 ani aliniindu-se vineri şi sîmbătă sportivi din Bacău, Bucureşti, Oneşti, Iaţi, Galaţi şi Timişoara.

Proba de simplu fete a fost adjudecată de Marin Adelina, din Bacău, care a învins-o în 3 seturi pe Sabina Băluţ, în continuare pe calea revenirii la potenţial maxim după ce în urmă cu 9 luni suferea o ruptură la tendonul lui Achile. Celelalte locuri pe podium au fost ocupate de alte timişorence, şi anume Andra Olariu şi Ariana Prodan, ca surprize plăcute ale junioarelor de 14 respectiv 15 ani, cu specificaţia că în badminton sunt premiaţi cu medalie de bronz ambii învinşi în semifinalele probei respective.

La dublu fete s-au impus Alexandra Ştefan şi Sabina Băluţ, care au învins în două seturi în finala cu sportivele Marin Adelina şi Niţu Miruna, de la CSS Bacău. Pe locul trei, şi un cuplu timişorean, surorile Alexandra şi Ana-Maria Pup.

La băieţi, în proba de dublu, CSŞ 1 Timişoara n-a ajuns în finală, Dan Ilin şi Andreas Thiel trebuind să se mulţumească cu locul 3.

Blăniţă Alexandru şi Sabina Băluţ, de la Oneşti respectiv CSS 1 Timişoara, au obţinut o victorie în două seturi în finala la dublu mixt cu Ionaşcu Cătălin – Marin Adelina, de la Bacău, locul 3 revenind şi timişorenilor Thiel Andreas şi Pup Ana-Maria.

Singura probă în care clubul şcolar timişorean nu a cîştigat nici o medalie a fost cea de simplu masculin, Thiel cedînd încă din primul meci cîştigătorului întrecerii, Dereli Adrian, din Bucureşti, iar Dan Ilin jucînd sub aşteptări.

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = treizeci doi

 


Ultimele articole din categoria Badminton: