Campionatul Național Seniori Elite, de vineri până duminică în Sala ”Constantin Jude” cu peste 30 de badmintoniști

De la baschet european la badminton național, Sala ”Constantin Jude” va fi de vineri până duminică gazdă a întrecerii pe țară de ”Seniori Elite”, în care timișoreanca Andra Olariu este cap de serie numărul 1 în proba de simplu feminin. Celelalte detalii despre Campionatul Național din weekend dar și despre startul în această săptămână a unei noi ediții a programului Pierre de Coubertin, mai jos…

11377240_836828446395661_1743703932427285100_n

Andra Olariu și Emanuela Avrămuț în probele feminine respectiv Florin Posteucă, Andreas Thiel și Mircea Vasiu în cele masculine vor fi la finele săptămânii reprezentanții Timișoarei, ca legitimați ai Clubului Sportiv Municipal, în cadrul ediției din acest an a Campionatului Național Seniori Elite, a cărui perioadă de înscrieri s-a încheiat luni iar termenul de retrageri de la start a expirat marți, rezultând un număr total de 31 de participanți, provenind din toate principalele centre badmintonistice ale țării.

La fete, Andra Olariu este favorită numărul 1 în proba de simplu iar împreună cu Emanuela Avrămuț speră să răstoarne calculele la dublu, din umbra favoritelor din estul țării, numărul 1, Magda Lozniceriu și Alexandra Milon, respectiv 2, Miruna Nițu și Cătălina Simionescu.

La băieți, localnicii Florin Posteucă și Mircea Vasiu sunt favoriți numărul 2 ai probei de dublu, în urma lui Robert Ciobotaru și Daniel Cojocaru, în vreme ce la simplu Mircea Vasiu este favorit numărul 4. Tot cu a patra șansă pleacă în concurs și perechea locală Emanuela Avrămuț – Florin Posteucă, în proba de dublu mixt.

În totalul celor 5 probe sunt înregistrate 55 de înscrieri, cea mai populară fiind cea de simplu feminin, cu 14 jucătoare la start, urmată de simplu masculin și dublu mixt, cu câte 13 sportivi respectiv perechi.

Participă ca oaspeți ai Timișoarei, din centre precum Bacău, București, Galați, Iași sau Onești, și Carmen Blănaru, Ana Mădălina Bratu, Irina Călin, Andreea Dimitriu, Maria Duțu, Ioana Grecea, Ioana Ionică, Magda Lozniceriu, Adelina Marin, Alexandra Milon, Miruna Nițu, Alexandra Obreja, Irina Popescu și Cătălina Simionescu, iar la băieți: Florin Balaban, Alexandru Blăniță, Robert Ciobotaru, Daniel Cojocaru, George Constantinescu, Collins Valentine Filimon, Mihai Grosu, Eduard Marius Ică, David Nițu, Cosmin Panfil, Radu Rusu și Florin Tudor.

Alți capi de serie sunt Robert Ciobotaru – la simplu masculin, respectiv Alexandra Milon și Daniel Cojocaru – la dublu mixt.

Iar dacă seniorii se vor duela în Sala ”Constantin Jude”, copiii vor putea deprinde începând din această săptămână tainele badmintonului în cadrul unei noi ediții a programului de selecție și instruire ”Pierre de Coubertin”. Astfel, CSM Timișoara, în asociere cu Federația Româna de Badminton, lansează programul Pierre de Coubertin pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 11 ani ce doresc să învețe să joace badminton.

Selecția și/sau cursurile gratuite se vor desfășura în fiecare zi de marți și joi, între orele 17 și 18,30, sau sâmbăta și duminica între orele 9 și 10,30 în sala de sport a Colegiului Tehnic Regele Ferdinand I, în perioada 15 -30 iunie. Cei mai buni dintre cei prezenți vor fi selectionați pentru a participa la una din cele 3 tabere de pregătire gratuite organizate de Federația Română de Badminton în perioada 5 august – 6 septembrie 2015. Cerința obligatorie este ca participanții să nu fie legitimați la un club sportiv.

Timișoara se regăsește așadar printre cele 10 centre din Romania desfășurând activități de selecție locala, cu scopul de a descoperi copii cu potențial biologic și aptitudini psiho-motrice de bază, pentru participarea la programul de inițiere în badminton. Centre locale de selecție vor fi și în București, Iași, Brașov, Brăila, Târgu Mureș, Bacău, Onești, Timișoara, Berceni și Baia Mare iar copiii selecționați vor fi trimiși în tabere de pregătire gratuite, în unul din centrele naționale de la Târgu Jiu sau Onești, unde vor face primii lor pași în badminton alături de cei mai buni antrenori. Programul generic și împărțirea geografică a taberelor este următoarea:

Onești (Bacău, Iași, Târgu Mureș, Brăila și Onești)
Seria 1: 3 – 9 august 2015
Seria 2: 15 – 21 august 2015
Seria 3: 22 – 28 august 2015
Târgu Jiu (București, Prahova, Brașov, Timișoara și Baia Mare)
Seria 1: 5 – 11 august 2015
Seria 2: 18 – 24 august 2015
Seria 3: 31 august – 6 septembrie 2015

Iar la începutul săptămânii viitoare, luni, și reprezentanta României la European Games, Sonia Olariu, tot de la CSM Timișoara, va intra în focurile ediției inaugurale, în proba de simplu.

Campionatul Național Seniori Elite este organizat de Federația Română de Badminton în colaborare cu MTS, DJST Timiș, Primăria și Consiliul Local Timișoara și CJT, parteneri mediatici fiind TVR și Sporttim.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: