Cristina Sîrbu (CSM Timișoara), 2xaur la Naționalul U11, Alexandra Soare (15 ani) și Paul Hărănguș (16) vicecampioni la U23 la dublu mixt

Participare încununată cu clasări pe toate treptele podiumului pentru CSM Timișoara în finala Campionatului Național de badminton rezervat grupelor de vârstă sub 11 respectiv sub 23 de ani, organizată de CSU Galați și F.R. Badminton vreme de 3 zile la finele săptămânii trecute, până duminică, în sala de sport a Complexului Siderurgistul.

Alexandra Soare și Paul Hărănguş, în vârstă de 15 respectiv 16 ani, au reușit frumoasa performanță de a deveni vicecampioni ai țării în proba de dublu mixt rezervată categoriei sub 23 de ani, tineret, în urma unei serii de meciuri provocatoare. Timișorenii de la CSM au fost depășiți doar în finală de favoriții numărul 1 ai probei de mixt, Ioana Grecea și Matei Droancă, cu 21-9, 21-19.

Iar tot în cadrul Campionatului Național U23 de pe malurile Dunării, Alexandra Soare a câştigat şi medalia de bronz la dublu feminin, alături de Irina Călin (CS Politehnica Iaşi), învinse fiind la 14 și 9 de Loredana Lungu și Luiza Milu.

Tot la Galați s-a desfășurat și Campionatul Național U11, în cadrul căruia Cristina Sîrbu, junioară în vârstă de 10 ani a echipei de badminton CSM Timișoara, a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, medaliată cu aur la probele de simplu și dublu fete, în ultimul caz alături de coechipiera sa de la ACS Armada Sud București, Simina Turcu, după o serie de meciuri viu disputate.

Cristina Sîrbu s-a impus pe seturi la 9 și 16 în finala de simplu cu favorita numărul 3 Irina Gherasim, timișoreanca favorită numărul 1 triumfând tot din aceeași postură și în proba de dublu, cu Simina Ioana Turcu de aceeași parte a fileului, 2-0 (21-15, 21-15) cu favoritele numărul 2 Irina Gherasim și Mădălina Panaite.

Iar Alexandru Mocan şi Horia Oncioiu sunt juniorii lui CSM Timișoara în vârstă de 10 ani pentru care participarea la competițiile naționale a început în martie 2018, doar opt luni mai târziu urcând deja pe podiumurile de premiere, la simplu și dublu băieți, tot în categoria de juniori sub 11 ani, câştigand medaliile de bronz. Alexandru Mocan la simplu şi dublu, iar Horia Oncioiu la dublu, în pereche cu colegul său.

Fotografiile (*clic pe imagine pentru mărire)

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 0

 


Ultimele articole din categoria Badminton: