Cristina Sîrbu (CSM Timișoara), locuri 1, 2 și 3 la Hellas Youth International. Daniel Popescu, 3 la dublu mixt cu Lungu la Hellas Junior

Cinci juniori timișoreni îndrumați de antrenorii Ștefan Nyari și Corina Dan s-au numărat printre reprezentanții badmintonului românesc la întrecerile juvenile găzduite pe mai multe categorii de vârstă în weekend în Grecia, la Sidirokastro, unde Cristina Sîrbu a izbutit mai multe clasări pe podiumul probelor grupei de vârstă sub 11 ani la Hellas Youth International. La categoria mare de vârstă, U19, a întrecerii Hellas Junior International, de pe malurile Begăi au concurat Daniel Popescu, Paul Hărănguș și Alexandra Soare.

Echipa CSM Timișoara în Grecia, de la stânga: Soare, Hărănguș, Sîrbu, Popescu și Chiosa, împreună cu Corina Dan, antrenor

Echipa CSM Timișoara în Grecia, de la stânga: Soare, Hărănguș, Sîrbu, Popescu și Chiosa, împreună cu Corina Dan, antrenor

Un podium exclusiv ”tricolor” în proba de simplu fete a categoriei sub 11 ani la Hellas Youth International, în ordinea Irina Gherasim, Cristina Sîrbu, Ioana Popescu și Sorina Teodora Jugănaru, timișoreanca Sîrbu clasându-se a doua, ca favorită numărul 2 a probei.

Irina Gherasim și Cristina Sîrbu au câștigat finala de dublu fete, ca favorite numărul 1, urmate pe locul 2 de perechea Ioana Popescu – Sorina Teodora Jugănaru, iar la dublu mixt s-au impus David Șinculeț și Cristina Sîrbu, tot în calitate de favoriți numărul 1. David Șinculeț s-a clasat pe locul 2 la simplu băieți pe același palier de vârstă, U11, ca favorit numărul 6, obținând și locul 3 la dublu băieți, în echipă cu elenul Iakovos Kiosidis, ca favoriți numărul 1.

Irina Gherasim și Cristina Sîrbu și-au măsurat forțele și la o categorie mai mare de vârstă, făcând pereche în cadrul probei de dublu fete la U13, întrecere în care au urcat pe locul 3.

Tot la Hellas Youth International s-a aliniat la fileu din partea CSM Timișoara și Alexandra Chiosa, în cadrul categoriei sub 15 ani, înregistrând două victorii și o înfrângere ca favorită numărul 7 la simplu feminin, respectiv un succes și un eșec la dublu fete în pereche cu Nina Bogdanovic, depășite fiind de favoritele elene numărul 2, surorile Vlachantoni. Chiosa a jucat și la dublu mixt, în echipă cu grecul Kamaras, înregistrând o victori și o înfrângere.

În competiția paralelă a juniorilor mari, Hellas Junior International 2018, timișoreanul Daniel Popescu s-a clasat pe locul 3 împreună cu Loredana Lungu ca favoriți numărul 3 la categoria U19 a probei de dublu mixt, după ce au pierdut semifinala cu bulgarii favoriți numărul 1 Stoynov și Popovska, în urma unor succese contra unei perechi slovene respectiv a unei combinate greco-suedeze.

La simplu, Popescu a cedat cu 10-21, 14-21 ibericului Joan Monroy, pe când la dublu băieți a repurtat o victorie dar a suferit și o înfrângere, în echipă cu concitadinul Paul Hărănguș. La Hellas Junior International a concurat de la CSMT și Alexandra Soare, învingătoare la simplu fete în fața grecoaicei Mertzemeki și a bulgăroaicei Kasabova, învinsă fiind apoi de favorita numărul 8 Petra Polanc, din Slovenia. Tot două victorii și o înfrângere a înregistrat Soare și la dublu feminin, în pereche cu Loredana Lungu, româncele pierzând în fața unor nemțoaice.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 6

 


Ultimele articole din categoria Badminton: