CSM Timișoara, a doua la ”Naționalul” pe echipe sub 17 ani

O pepinieră de tradiție cu câteva centre în badmintonul românesc, Moldova a găzduit și o altă reuniune pe țară la fileu rezervată juniorilor, de astă dată, la final de octombrie, la categoria de vârstă sub 17 ani, și ceva mai la sud, la Sendreni, în județul Galați, unde a avut loc atât Campionatul Național pe echipe, în cadrul căruia CSM Timisoara a obținut locul secund, cât și ”Naționalele” individuale la sub 9 respectiv 17 ani, cu alte clasări pe podium ale bănățenilor.

În componența Cristina Sîrbu, Sarra Palfi, Daria Dăcilă, Ema Bicov, Alexandru Mocan, Dragoș Niță, Vlad Dehelean – pe baza unui protocol de împrumut cu CSU UVT Timișoara, formația secției de badminton de la CSM s-a clasat pe locul 2 în ”Naționalul” juvenil pe echipe sub 17 ani, după ilfovenii de la CSC Berceni, dar înaintea ardelenilor de la ACS Kids Tâmpa Brasov, pe poziția a patra situându-se juniorii din zonă, de la CS Siderurgistul Galati. 

În fotografia de grup a bănățenilor, furnizată de participanții de pe Bega, Sirbu, Dehelean, Dăcilă, Niță, Palfi, Mocan, Bicov și mezinul Anilevschi. 

Tot în sala sporturilor din Şendreniul gălățean a avut loc în perioada 28-30 octombrie 2022 și Campionatul Național individual de copii sub 9 ani și juniori U17 a Federației Române de Badminton, timișorenii reușind și alte clasări pe podium.

La simplu băieți, între juniorii sub 17 ani, Dragoș Niță a ocupat locul 2 după disputarea finalei, iar colegul său de club de la CSM Timișoara, Alexandru Mocan, a cucerit medalia de bronz, situându-se pe poziția a treia a podiumului aceleiași probe. 

Iar cei 2, Alexandru Mocan și Dragoș Niță, au alcătuit o echipă de dublu vicecampioană a țării în proba masculină de perechi, disputând finala.

În ceea ce privește proba de dublu fete, locuri 3 pentru Cristina Sîrbu în echipă cu Irina Gherasim de la CSU Galați, respectiv Sarra Palfi în formație cu Teodora Grădinaru (CS Siderurgistul Galați).

Și nu în ultimul rând o mențiune pentru participarea în premieră a lui Marcel Anilevschi la ”Naționalul” copiilor sub 9 ani.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: