CSM Timișoara câștigă Campionatul Național U15: 3 victorii cu 5-0, una cu 4-1 și două cu 3-2 cu gazde bucureștene, în semifinale și finală

Cu un jucător împrumutat de la Sportul Studențesc, Mihnea Crăciun, cu care Alexandra Soare face anul acesta pereche la dublu mixt în turneele categoriei sub 15 ani, CSM Timișoara a câștigat în capitală Campionatul Național pe echipe la grupa de vârstă U15, capul de serie numărul 2 al întrecerii, din zece cluburi participante, câștigând detașat în serii iar apoi la limită în semifinale și finală. Iar badmintonul de pe Bega a avut un reprezentant în lotul ”tricolor” la Balcaniada sub 19 ani din Turcia, unde gazdele au dominat prezența în semifinale.

CSM Timișoara și-a valorificat statutul de favorită numărul 2 a competiției naționale juvenile pe echipe din București, câștigând la scor întâlnirile Grupei B, în ordine cu 5-0 cu CS Siderurgistul Galați 1, 5-0 cu Palatul Național al Copiilor București, 4-1 cu CSȘ4 București și 5-0 cu CSC Berceni, obținând calificarea în semifinale de pe primul loc în una dintre cele două serii a câte 5 formații.

”Naționalul” juvenil de badminton rezervat categoriei U15 a reunit la start nu mai puțin de jumătate din competitoare din București, și anume ACS Armada Sud, ACS Aztek, CSȘ4, CSȘ6 și Palatul Național al Copiilor, plus o grupare ilfoveană, CSC Berceni, respectiv din alte 4 centre ale țării, Galați, cu două garnituri ale celor de la CS Siderurgistul, CSȘ Onești, ACS WePlay Brașov și CSM Timișoara.

Care grupare bănățeană, susținută în prima zi de pe margine de Dezideriu Bleier, fost director al Clubului Sportiv Școlar numărul 1 Timișoara, și-a continuat parcursul spre titlu cu victorii cu 3-2 în semifinale și în ultimul act.

Cealaltă serie cvintet, Grupa A, a fost adjudecată de gazda CSȘ6 București cu victorii pe linie cu 5-0, în vreme ce favorita numărul 1 a întrecerii, CSȘ Onești, a mai suferit și o altă înfrângere, 2-3 cu bucureștenii de la ACS Aztek, câștigând în schimb cu 4-1 cu CS Siderurgistul 2 și 3-2 cu ACS Armada Sud.

În semifinale, duelul bucureștean CSȘ6 – CSȘ4 s-a încheiat cu 4-1, iar apoi CSM Timișoara s-a calificat cu 3-2 în fața lui ACS Aztek București, a doua clasată din Grupa A, victoriile fiind aduse de dublul feminin Alexandra Soare – Diana Popescu și perechea de dublu mixt Mihnea Crăciun – Alexandra Soarea, tot Mihnea Crăciun învingând și la simplu băieți.

Finala ”Naționalului” derulat vreme de 3 zile în sala de sport a CSȘ 6 București a fost adjudecată de CSM Timișoara cu 3-2 în fața gazdelor de la Clubul Sportiv Școlar numărul 6, Mihnea Crăciun și Alexandra Soare învingând la 11 și 12 în partida de dublu mixt jucată cu perechea Comănescu – Stemate, Alexandra Chiosa cu 2-1 la seturi (-17, 23 și 13) cu Andra Stoica iar Mihnea Crăciun la 11 și 13 cu Bogdan Stoica, în vreme ce înfrângerile au fost înregistrate la dublu fete de Diana Popescu și Alexandra Soare, la 18 și 17 cu Denisa Stemate și Andra Stoica, respectiv la dublu băieți, de Robert Kubik și Bogdan Mihai, la 7 și 8 cu Petre Comăneanu și Bogdan Stoica.

CSM Timișoara a fost pusă în dificultate înaintea deplasării spre București de greva din domeniul feroviar, plecarea efectuându-se în ultimul moment cu autocarul, astfel încât bănățenii au evitat neprezentarea și au sfârșit prin a triumfa, într-un efectiv cuprinzându-i pe lângă componenții perechii de dublu mixt și pe Briana Herciu, Diana Popescu, Alexandra Chiosa, Bogdan Mihai și Robert Kubik.

Iar zilele viitoare urmează Olimpiada Școlară la nivel regional pentru ciclul gimnazial dar și etapa Campionatului Național U11 respectiv U13, la Berceni, ”Cupa Berceni”.

Timișoara a avut totodată un reprezentant și în selecționata României U19 la Campionatul Balcanic rezervat categoriei de vârstă sub 19 ani, pe Daniel Popescu, unul dintre cei 21 de participanți în proba de simplu masculin a competiției de la Edîrne, unde a pierdut în primul tur în fața turcului Yazgan Calisir, exponent al gazdelor, cu 2-0 la seturi, la 15 și 12. La dublu băieți, Daniel Popescu și Cosmin Hiuw s-au înclinat în prima apariție în fața perechii turce Cicen – Tașdemir, cu 0-2 (-16, -13). Balcaniada U19 a fost de fapt dominată de sportivii din țara gazdă, care au câștigat 3 dintre cele 5 finale disputate, celelalte două fiind adjudecate de bulgari la simplu respectiv dublu masculin, cu sportivi diferiți. Și turcii au învins în actele finale de simplu feminin respectiv dublu fete și mixt cu badmintoniste diferite, locurile secunde fiind ocupate de Bulgaria – cu alte 3 prezențe în finală, respectiv tot de Turcia, cu încă două. În rest, în semifinalele celor 5 probe au pătruns numai badmintoniști din Turcia, excepțiiile fiind date de sârbul Luka Milic la simplu băieți și româncele Mădălina Ilie și Irina Călin (Sportul Studențesc – CSU Galați), pe locul 3 la dublu fete. Lotul ”tricolor” i-a mai inclus pe Andrei Badea, Irina Călin, Loredana Lungu și Luiza Milu.

Daniel Popescu va evolua și în acest weekend peste hotare, în Internaționalele de juniori ale Italiei, la categoria U19, la Milano.

* foto… (1) în echipament alb, Diana Popescu și Alexandra Soare; (2) în echipament negru, Diana Popescu și Briana Herciu; (3)-(6) medaliații; (7) Dezideriu Bleier, Corina Dan și Ionică Iordan (director CSȘ 6 București).

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: