CSM Timișoara câștigă Campionatul Național U15 în București, România se pregătește de Campionatul European U15 din Ibiza și Internaționalele U15 ale Spaniei

Vară cu pregătiri presărate cu participări ale badmintoniștilor juniori la întreceri interne și internaționale, totul în anticiparea alinierii ”tricolorilor” la Campionatului European U15 din Ibiza, programat în 21-24 septembrie.  

În calendarul estival s-a remarcat Serbian U17 & Youth International 2022, disputat în perioada 23-26 iunie 2022 la Novi Sad, a zecea ediție a competiției din Banatul Sârbesc stabilind un nou record de participare: 345 de sportivi din 24 de țări. Dintre aceștia, 145 au fost înscriși la competiția „U17” și 224 la „Youth” (U11-U15).

România a fost reprezentată de 41 de sportivi, legitimați la 13 cluburi: CSM Timișoara, CS Siderurgistul Galați, CSS nr. 6 București, CSO Voluntari, ACS Kids Tâmpa, CSC Berceni, ACS Aztek București, CSS Onești, ACS Andriany Piatra Neamț, CS Botoșani, ACS Interfast Bacău, CSS Bacău, CSU Galați și CSU UVT Timișoara. La competiția U17, România a participat cu 15 sportivi. La „Youth”, cu 31.

Cu clasări pe podium, chiar și locul I la U15 în cazul perechii Alexandru Mocan – Dragoș Niță, Alexandru Mocan încheind al doilea la simplu băieți, în vreme ce la dublu mixt Dragoș Niță și Sorina Jugănaru au obținut locul 3.

Tot în această vară, Cristina Sîrbu si Alexandru Mocan au participat la Badminton Europe Summer School, între 4 și 11 iulie, în Finlanda, la Lahti.

Iar finele verii și apropierea începerii noului an școlar a adus Campionatul Național pe Echipe U15, la Bucuresti, în 1-2 septembrie, în Sala CSȘ6 Bucuresti.

CSM Timișoara a câștigat titlul pe țară în componență cu Dragoș Niță, Cristina Sirbu, Irina Gherasim (în baza unui protocol de împrumut cu CSU Galați) si Alexandru Mocan. Bănățenii, urmați de CS Siderurgistul Galați, CSȘ 6 București, ACS Kids Tâmpa Brasov și CS Botoșani. 

Și urmează Internaționalele Spaniei U15, la Ibiza, în 16-18 septembrie, în deschiderea Campionatului European U15, din 21-24 septembrie 2022.

Echipa națională U15 a României îi include pe Alexandru Mocan, Dragoș Niță, Cristina Sîrbu (toți de la CSM Timișoara), Sorina Jugănaru și Ioana Popescu (ambele de la CSȘ6 Bucuresti), Irina Gherasim (CSU Galați), Călin Grăjdieru (ACS Kids Tâmpa Brasov) și David Sinculet (CSȘ Bacău). La Internaționalele U15 ale Spaniei va participa tot lotul național ”tricolor”, iar la Campionatul European U15 se va alătura corpului tehnic de antrenori, în alcătuire și cu timișoreana Corina Dan, și Florentina Constantinescu de la CSȘ 6 Bucuresti și Dorel Badiu de la Siderurgistul/CSU Galati.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: