CSM Timișoara își păstrează titlul național pe echipe la U19 iar Sabina Băluț și Andreas Thiel cuceresc Cupa României

CSM Timișoara a cîștigat pe teren propriu Campionatul Național pe echipe sub 19 ani, păstrînd titlul pe malurile Begăi, iar 2 dintre componenții săi, Andreas Thiel, la simplu băieți, respectiv Sabina Băluț, la dublu mixt, împreună cu Alexandru Blăniță, s-au impus în întrecerea individuală disputată cu aceeași ocazie în sala de sport a Colegiului Tehnic ”Ferdinand I”, dotată cu Cupa României.

CSM Timișoara s-a impus așadar în întrecerea pe echipe, în dauna lui CSȘ Bacău, CSȘ6 București și Politehnica Iași, clasate în această ordine în ierarhia finală, triumf prin care badmintoniștii antrenați de Ștefan Nyari și-au păstrat coronița la această categorie de vîrstă.

Mai apoi a urmat întrecerea individuală a aceleiași grupe de vîrstă, disputată într-o acerbă competiție de gazdele de pe Bega și băcăuani, întăriți cu tineri badmintoniști inițiați la Galați.

Andreas Thiel a cîștigat proba de simplu masculin, dispunînd în finală de Cătălin Ionașcu, de la Bacău, în vreme ce pe locul III s-au situat alți 2 badmintoniști moldoveni, și anume Matei Droancă și Cosmin Pamfil.

Locul I și pentru timișoreanca Sabina Băluț, la dublu mixt, în pereche cu Alexandru Blăniță, cei 2 păstrîndu-și titlul după o finală cu Adelina Marin și Matei Droancă, de la Bacău.

Iar CSM Timișoara a mai urcat pe podium și prin Andra Olariu, ocupantă a locului 3 atît la simplu feminin cît și la dublu feminin, în cuplu cu oneșteanca Tania Roșu, probă în care au încheiat pe același loc trei și Sabina Băluț cu Ariana Prodan, alte produse ale școlii timișorene de badminton.

Băcăuanii nu s-au lăsat însă mai prejos, disputîndu-și ”în familie” finala de dublu masculin, prin Droancă și Ionașcu, învingători în dauna colegilor Pamfil și Radu Rusu.

”Încheiem găzduirea acestor competiții cu mulțumirea că Andreas Thiel a cucerit în premieră locul 1, și promite astfel pe viitor. Este un tînăr serios și dedicat badmintonului, călcînd pe urmele lui Marius Corciuc și în ceea ce privește spiritul de echipă”, ne-a spus la final Ștefan Nyari, antrenor al sportivilor timișoreni.

Aceasta a fost a doua competiție de badminton găzduită în acest week-end în zona de est a Timișoarei, pe lîngă Shuttle Time – Badmintonul în școli, a cărei a doua sa ediție a reunit ieri la Fundația Rudolf Walther școlari de la 12 instituții de învățămînt din Timișoara și Timiș, dar care nu practică sportul la fileu ca jucători legitimați și în întreceri din calendarul oficial al FR Badminton.

Campionatul Național pe echipe U19 și ”Cupa României” U19 au fost găzduite în ”casa badmintonului timișorean”, sala de sport a fostului Liceu UMT, din incinta C.T. Ferdinand I, recent renovată, pentru a se apropia de standardele necesare pregătirii și găzduirii de asemenea concursuri de profil. ”Oaspeții noștri de la Bacău au fost nemulțumiți de înălțimea sălii, în care totuși s-au instruit și au progresat sportivi timișoreni ajunși campioni naționali. Am jucat aici și pentru că sala Banu Sport a fost ocupată în acest week-end. Este posibil ca pe viitor să evoluăm și în sala de sport din Giroc”, a mai menționat Nyari.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Badminton: