GALERIE FOTO. CSM Timişoara, triumfătoare prin Sonia Olariu la două competiţii naţionale

După ce au fost prezenţi în 3 dintre cele 5 finale ale Campionatului Naţional de Seniori, Amatori şi Veterani, găzduit week-end-ul precedent în sala polivalentă „Nadia Comăneci” din Oneşti, unde Sonia Olariu s-a şi impus la simplu feminin, badmintoniştii de la CSM Timişoara au dominat zilele trecute Campionatul Naţional de Tineret organizat de propriul club în sala „Banu Sport”, Sonia Olariu impunîndu-se şi aici, la simplu respectiv dublu mixt, iar Marius Corciuc, dublu finalist în Moldova, la simplu masculin.

Aşadar bune rezultate pentru badmintoniştii pregătiţi de Ştefan Nyari şi Corina Dan, mai jos enumerînd podiumurile de premiere…

Naţionalele de Tineret, găzduite în week-end de Timişoara, i-au regăsit la final pe badmintoniştii de pe Bega pe 3 locuri I din totalul celor cinci probe de concurs, şi anume la simplu băieţi, unde lui Marius Corciuc i s-au alăturat pe podium colegi de club de la CSM, Mircea Vasiu şi Andreas Thiel, la simplu fete, prin Sonia Olariu, respectiv la dublu mixt, prin Mircea Vasiu şi Sonia Olariu, învingători în finala cu Marius Corciuc (CSM Timişoara) şi Magda Lozniceriu (Poli Iasi), pe 3 clasîndu-se Blăniţă Alexandru (CSS Oneşti) şi timişoreanca Sabina Băluţ.

În alte probe ale competiţiei naţionale găzduite de Timişoara, la dublu băieţi, Marius Corciuc şi Andreas Thiel au pierdut finala, încheind pe 2, cu perechea gemenilor timişoreni Mircea şi Radu Vasiu pe 3.

În fine, la dublu fete, Alexandra Ştefan şi Sabina Băluţ au disputat şi ele finala, pierzînd-o. Cu ocazia Naţionalului de Tineret, în „Banu Sport” s-a desfăşurat şi o competiţie de amatori, reeditată după ediţiile de anii trecuţi, în care au participat sportivi din Deva, Copşa Mică, Şimand şi Timişoara. Cîştigătorii celor 5 probe, la simplu respectiv dublu, plus dublu mixt, s-au ales dintre Alin Popescu, Alin Coşa, Valentin Maier, Daniel Popescu, Dan Gorbănescu, Mihai Turturică, Roxana Novac, Ioana Zamfira, Dorina Iftime, Carmen Bugarschi, Maria Tănăsie, cu toţii din Timişoara, Paul Cojocaru, Cătălin Hosu, Melinda Csiki, din Deva, respectiv familia Macarei (Medeea, Gabriela şi Mihai) din Copşa Mică.

La Naţionalul de Tineret, găzduit de CSM Timişoara în conjuncţie cu Primăria oraşului, şi la care au fost oferite diplome, medalii şi cupe, premierea a fost pe mîinile Lilianei Oneţ,  subprefect de Timiş, şi Mihai Costa, responsabil cu sportul al Municipalităţii, în prezenţa timişorencei Animona Huţu, preşedintele F.R. Badminton.

***

Cît despre competiţia de la Oneşti, din 9-11 noiembrie, derulată în funcţionala sală polivalentă „Nadia Comăneci”, cei de la CSM Timişoara au fost prezenţi în 3 finale din 5, cu Sonia Olariu triumfînd la simplu fete iar Marius Corciuc cedînd la dublu masculin respectiv mixt.

La simplu băieţi, Marius Corciuc s-a clasat al treilea, pe cînd la simplu fete triumful şi locul I i-a aparţinut Soniei Olariu.

La dublu băieţi, din nou locul 2 pentru Marius Corciuc, în pereche cu Constantinescu George (Sportul Studenţesc), locul 3 fiind al gemenilor Mircea şi Radu Vasiu dar şi pentru foarte rutinaţii colegi de club Florin Posteucă şi Vicent Dusnoki.

O clasare timişoreană pe podium şi la dublu fete, locul 3 prin Corina Popa şi Emanuela Avrămuţ, în vreme ce la dublu mixt Marius Corciuc şi-a mai adăugat un loc secund în palmares, făcînd pereche cu Magda Lozniceriu (Poli Iaşi).

În întrecerea amatorilor au concurat toţi cei care nu au fost legitimaţi în trecut la Federaţia Română de Badminton, proba de simplu masculin fiind adjudecată de inginerul timişorean Alin Popescu, care s-a impus şi la dublu băieţi, cu concitadinul său Valentin Maier.

Iar cei doi au obţinut şi un loc 3 în concursul rezervat exclusiv veteranilor, în proba de dublu a categoriei de vîrstă 35+, cu specificaţia că dreptul de participare le-a fost oferit acelora care au avut în trecut, „în tinereţe”, o legitimaţie, avînd voie să joace şi amatorii.

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 17

 


Ultimele articole din categoria Badminton: