GALERIE FOTO. CSM Timişoara, locurile 2 şi 3 la „Memorialul Rotaru”, în Bucureşti. Urmează Cupa României şi Campionatul Naţional pe echipe de 19 ani, la „Ferdinand I”

Alexandra Soare s-a clasat a doua la categoria 11 ani iar perechea Mark Muller – Daniel Popescu pe 3 la dublu sub 15 ani, în cadrul „Memorialului Rotaru”, găzduit în week-end de CSŞ6 Bucureşti, ca primă „ieşire” a badmintonului timişorean la concursuri în ţară din februarie încoace, şi în condiţiile în care oraşul nostru a găzduit în primăvară numeroase competiţii la fileu, următoarea, la Colegiul Tehnic „Ferdinand I”, urmînd a avea loc de vineri pînă duminică: Cupa României şi Campionatul Naţional pe echipe de 19 ani.

Competiţie pentru care Ştefan Nyari şi Corina Dan vor conta pe Eduard Dusnoki, Andreas Thiel şi Alexandru Blăniţă, împrumutat de la CSŞ Oneşti, respectiv Sabina Băluţ, Ariana Prodan şi Andra Olariu, ca trio al fetelor de la CSM Timişoara. Vineri va avea loc întrecerea pe echipe iar apoi probele de simplu.

Tot în week-end, sîmbătă 15 iunie, sala de sport a Fundaţiei Rudolf Walther va găzdui o a doua ediţie în tot atîtea luni a unei întreceri interşcolare în cadrul programului de promovare a badmintonului în unităţile de învăţămînt, „Shuttle Time”, ca o bună modalitate de stimulare a elevilor ce au îmbrăţişat acest sport. Numărul şcolilor timişorene care au aderat la acest program derulat la nivel mondial, implementat în România de federaţia de profil, în colaborare cu MECTS, a ajuns de ordinul zecilor, iar cea mai bună modalitate de a menţine viu interesul pentru badminton al practicanţilor este prin organizarea cît mai multor concursuri pentru nivelul de începători-iniţiere, pe acelaşi palier valoric. „Una este să efectueze un antrenament pe săptămînă, alta este să fie stimulaţi în cadrul unei întreceri pentru nivelul lor. Programul Shuttle Time prevede instruirea profesorilor de educaţie fizică şi sport din şcoli în privinţa metodicii de predare a badmintonului către elevi, iar copiii pot pune în practică în cadrul unor asemenea concursuri, care nu includ sportivi legitimaţi şi participanţi în întreceri oficiale, pentru a nu genera decalaje valorice”, a explicat Corina Dan, antrenoare a sportivilor de la CSM Timişoara şi reprezentantă luna trecută a F.R. Badminton la Adunarea Generală anuală a Federaţiei Internaţionale de Badminton, la Kuala Lumpur.

Revenind la întrecerile oficiale din calendarul competiţional federal, „Memorialul Rotaru”, rezervat juniorilor de 11 şi 15 ani, a fost găzduit de CSŞ6 Bucureşti în memoria fostului său profesor, dededat în urmă cu două decenii, în 1993.

Alexandra Soare s-a clasat pe locul 2 în finala de simplu la U11, cedînd lui Denisa Stemate (CSŞ6), 0-2 la seturi, după ce timişoreanca învingea în cele 4 jocuri premergătoare finalei.

Mark Muller şi Daniel Popescu au obţinut locul 3 la dublu, ca o a doua clasare pe podium a grupării CSM Timişoara, care le-a mai aliniat pe Cristina Soare, Teodora Laşac, Maria Tănasie şi Anca Ciura. Premierile au fost efectuate de profesorul timişorean Blaier, fost director între altele la CSŞ1 Timişoara şi CSŞ6 Bucureşti.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = zero

 


Ultimele articole din categoria Badminton: