CSM Timişoara, pe Yonex în polivalenta „Nadia Comăneci”

CSM Timişoara va participa cu Sonia Olariu, Corina Popa, Emanuela Avrămuţ, Marius Corciuc, Mircea şi Radu Vasiu, Andreas Thiel, Florin Posteucă şi Vicent Dusnoki, cu toţii la seniori, precum şi cu Alin Popescu şi Valentin Mayer la amatori, la sfârşitul acestei săptămîni, la finala Campionatului Naţional pentru seniori, la Oneşti, în sala polivalentă „Nadia Comăneci”, unde simultan se vor găzdui şi Campionatele Naţionale pentru amatori şi veterani.

Frumuseţea badmintonului: Sonia Olariu "în aer", luptînd pentru un punct

Se va juca pe 5 covoare YONEX, fiind vorba despre singura sală din ţară care deţine aceste supafeţe specifice pentru jocul de badminton, datorita investiţiei realizate de Primăria Oneşti în ianuarie-martie 2012.

Cu două săptămîni în urmă, la Cupa Genesys, rezervată seniorilor, sportivii CSM Timişoara au avut rezultate deosebite, fiind prezenţi în toate cele 5 finale, singura cîştigată fiind cea de simplu fete, în care Sonia Olariu a dispus cu 2-0 de Alexandra Milon, din Bacău.

La simplu băieţi, după un meci viu disputat, Marius Corciuc a pierdut cu 2-1 în faţa băcăuanului Daniel Cojocaru, iar Mircea Vasiu s-a situat pe locul al treilea.

Marius Corciuc a mai repurtat două înfrîngeri, una la dublu băieţi, în echipă cu George Constantinescu, de la Bucureşti, în faţa cuplului Robert Ciobotaru – Daniel Cojocaru din Bacău, şi a doua la dublu mixt, alături de Magda Lozniceriu din Iaşi, în care a fost învins de perechea George Constantinescu – Alexandra Milon, din Bucureşti respectiv Bacău.

La dublu băieţi, fraţii Mircea şi Radu Vasiu au ocupat locul al 3-lea, iar la dublu fete Emanuela Avrămuţ şi Corina Popa au reuşit o performanţă surpriză, cîştigînd medalia de argint.

În total, cu un loc I, patru locuri 2 şi două locuri 3, s-a rotunjit un rezultat binemeritat, avînd în vedere condiţiile restrînse ca spaţiu de antrenament pentru echipa de badminton a CSM Timişoara.

Ca o tristă observaţie, acum, spre sfîrşitul anului, cînd se numără titlurile de campioni naţionali, poate fi remarcat faptul că datorita paşaportării intempestive a sportivilor-juniori de la CSŞ1 Timişoara la CSM şi a dispariţiei fondurilor necesare deplasării la competiţii pe perioada în care transferul între cele două cluburi nu a fost definitivat, badmintonul local a pierdut datorită neparticipării la etape de calificare respectiv la naţionale nu mai puţin decît 3 medalii la sub 13 ani, prin Daniel Popescu şi Mark Muller, respectiv 4 la sub 17 ani, prin Ariana Prodan, Andra Olariu şi Eduard Dusnoki, care ar fi fost importante în palmaresul sportului la fileu timişorean…

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 6 =

 


Alte articole legate de acest subiect: