CSS 1, campioană a ţării pe echipe la sub 17 ani

Tinerii badmintonişti timişoreni nu s-au dezminţit nici în weekend, cu ocazia Campionatului Naţional pe echipe rezervat juniorilor sub 17 ani şi găzduit de sala „Miron Costin” din Iaşi, câştigând pe rând grupa, apoi semifinala competiţiei şi finala disputată cu CSS Bacău, scor 3-1. Ulterior, în „Cupa României” la categoria lor de vârstă, Sabina Băluţ a cucerit toate probele în care a fost implicată, la simplu, dublu fete şi dublu mixt.

Echipa CSS 1 Timişoara, antrenată de Ştefan Nyari şi Corina Dan, s-a impus în grupa de trei echipe reunindu-le şi pe CSS Bacău şi CS Galaţi, dispunând apoi în semifinale de ocupanta locului 2 în cealaltă serie, şi anume CSS6 Bucureşti, succes care a readus-o în finală în faţa lui CSS Bacău, pe care a învins-o înainte de limită, cu 3-1 la meciuri, în condiţiile în care confruntările pe echipe sunt compuse din partide de simplu băieţi, simplu fete, dublu masculin, dublu feminin şi dublu mixt.

Dintre juniorii timişoreni, Dan Ilin şi Sabina Băluţ au câştigat toate meciurile pe care le-au disputat de-a lungul competiţiei în probele de simplu respectiv în pereche, la dublu mixt. Echipa CSS 1 Timişoara a fost alcătuită din 9 sportivi, Sabina Băluţ, Ariana Prodan, Ana-Maria Pup, Alexandra Pup, Andra Olariu, Dan Ilin, Eduard Dusnoki, Andreas Thiel şi Armand Voinov.

Câştigătoare cu echipa timişoreană, Sabina Băluţ a cucerit apoi toate probele ce puteau fi acontate în întrecerea Cupei României rezervate juniorilor sub 17 ani, care a completat întrecerea găzduită la Iaşi, câştigând atât finala la simplu fete cât şi la dublu feminin, în pereche cu Adelina Marin de la CSS Bacău, precum şi la dublu mixt, cu colegul de club Dan Ilin, cuplu care a defilat inclusiv în ultimul act cu 2-0 pe seturi.

La simplu fete, pe lângă succesul Sabinei Băluţ, Alexandra Pup a obţinut locul 3, trecând pe rând de sora sa, Ana-Maria, şi de colega de club Ariana Prodan. La dublu fete, Băluţ s-a impus într-o finală împotriva colegelor de club Alexandra Pup şi Ariana Prodan.

La dublu băieţi, Dan Ilin a pierdut finala prin neprezentare, colegului său din pereche, Alexandru Blăniţă, de la CSS Oneşti, interzicându-i-se să se alinieze în ultimul act, datorită unei accidentări la ligamentele genunchiului, şi în perspectiva participării sale, în a doua jumătate a lunii aprilie, la Campionatul European din Finlanda, rezervat juniorilor acestei categorii de vârstă. Blăniţă îl învinsese pe timişorean cu 2-1 în finala la simplu, în care se accidentase, probă în care Eduard Dusnoki a surprins plăcut prin clasarea pe locul trei.

Trăgând linia şi adunând, trei locuri întâi, trei locuri doi şi două locuri trei pentru aceiaşi componenţi ai CSS 1 Timişoara şi în „Cupa României”.

Sala Liceului „Tudor Tănăsescu” din zona UMT, loc de antrenament al badmintoniştilor timişoreni, va găzdui între 8 şi 10 aprilie Campionatul Naţional pe echipe sub 19 ani, la care vor participa CSS Bacău, LPS Craiova, CSS6 Bucureşti şi CSS 1 Timişoara.

Această competiţie este ca o ultimă verificare înaintea alinierii delegaţiei României la Campionatul European pentru juniori de la Helsinki, în a doua parte a lunii aprilie.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = zece

 


Alte articole legate de acest subiect: