Cu o excepţie, la simplu băieţi, România U17 intră pe alocuri şi cu câte două echipe în optimile probelor individuale la Campionatul European juvenil de badminton din Lituania

După ce Danemarca a triumfat marţi dimineaţă în finala Campionatului European pe echipe sub 17 ani, detaşându-se la 3-0 la partide încă din primele 3 întâlniri ale ultimului act cu Turcia, adjudecat aşadar „din scurt” şi înainte de termen, un al 11-lea titlu al scandinavilor la această grupă de vârstă, finalista învinsă fiind tocmai cea care elimina România luni din sferturi, ediţia din acest an a trecut tot la Vilnius la secţiunea competiţiei individuale în cele 5 probe, marţi de la ora 13 pe tabloul de 128 la dublu mixt şi simplu fete respectiv băieţi, miercuri după-amiază la startul probelor de dublu feminin respectiv masculin pe tabloul de 64. Iar „tricolorii” au avansat în mare măsură spre optimi, excepţie făcând în concursul de dublu băieţi. 

 Astfel, la dublu mixt, probă inaugurală a Campionatului European individual U17 din Lituania, George-Alexandru Mocan şi Cristina Maria Sîrbu – colegi de club la CSM Timişoara, au trecut în turul I în două seturi de oponenţi galezi, iar apoi în 3 seturi de adversari din Norvegia, Manikandan şi Ellingsen, 21-15, 14-21, 21-12, la fel în 16-imile de finală de favoriţii numărul 13 cehi Srnek şi Turonova, printr-o răsturnare de scor, 19-21, 21-17, 21-17, calificaţi aşadar în optimi.

Drept favoriţi numărul 1 la dublu mixt şi implicit intraţi în joc din turul 2, Luca-Ştefan Pandele şi Denisa Maria Muscalu, colegi de club la CSC Berceni, au trecut cu 2-0 la seturi de badmintonişti juniori din Austria şi Belgia, calificându-se aşadar tot în optimi.

Două cupluri „tricolore” de mixt la start, două pătrunderi în optimi.

Tot la dublu – în proba feminină, două perechi româneşti la start iar una calificată în optimi, favoritele numărul 6 Laura Constantin şi Denisa Maria Muscalu trecând cu 2-1 la seturi de franţuzoaice iar apoi cu 2-0, chiar clar, 21-7, 21-10, de iberice, pentru o optime de finală împotriva gazdelor din Lituania. N-au trecut în schimb de 16-imi Daria-Maria Gherasim şi Cristina Maria Sîrbu, învingătoare în turul inaugural la 11 şi 13 în faţa unor norvegience, învinse în cel de-al doilea de favoritele numărul 3 Demir şi Ocakoglu, din Turcia: 12-21, 14-21.

La simplu, în competiţia masculină, Luca-Ştefan Pandele – favorit numărul 3, principalii 2 favoriţi fiind din Portugalia şi Ucraina, a trecut în primele tururi de adversari din Suedia şi Ucraina, aşteptându-l o optime de finală cu favoritul numărul 14 Mehmet Can Toremis din Turcia.

La fete, optimi de finală la simplu pentru Denisa-Maria Muscalu, ca favorită numărul 11, după succese cu 2-0 la seturi în faţa Anvitei Harakamani sub steag suedez şi a cehoaicei Kalkusova, următoarea oponentă fiind Marie Viscovich, din lotul Danemarcei, campion continental în concursul pe echipe. Laura Constantin a încheiat în schimb parcursul în cel de-al treilea tur, după victorii cu 2-0 la seturi în faţa unor nordice, din Finlanda respectiv Letonia, favorita numărul 3 Alymova eliminând-o cu 21-17, 21-15 şi pregătindu-se de optimea de finală cu favorita numărul 16 maghiară Doroszmai.

Excepţiile, la dublu băieţi, atât Dragoş Gabriel Niţă în echipă cu David Şinculeţ cât şi Vlad Dehelean cu George Alexandru Mocan înclinându-se la 19 şi 14 unor elveţieni respectiv polonezi, eliminaţi fiind de la primul hop.

În urmă cu 2 ani, la „Europenele” sub 17 ani din Slovenia, după finala pe echipe adjudecată de Rusia în faţa Franţei, „cocoşul galic” Alex Lanier a triumfat în competiţia individuală la simplu băieţi dar şi la dublu masculin, cu compatriotul Labarthe, la simplu fete impunându-se bulgăroaica Nalbantova iar în probele de dublu feminin respectiv mixt perechi din Rusia respectiv Danemarca. Douăsprezece delegaţii au fost medaliate la ediţia slovenă din septembrie 2021, 24 de federaţii naţionale obţinând clasări pe podium de-a lungul timpului la „Europenele” sub 17 ani, nu însă şi România.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Badminton: