Daniel Popescu (CSM Timișoara), locul 1 la simplu și 2 la dublu băieți la U17 în București, la ”Memorialul Eminescu Rotaru”. Cristina Sîrbu, prima la U9

Începutul anului de învățământ preuniversitar a adus conform tradiției o nouă ediție a concursului internațional de badminton juvenil dotat cu ”Memorialul Eminescu Rotaru”, iar juniorul timișorean Daniel Popescu s-a impus și de această dată la întrecerea bucureșteană în care mai urca și în trecut pe prima treaptă a podiumului, acum la U17, o altă probă de simplu adjudecată de sportul la fileu de pe Bega fiind cea a fetelor la cealaltă categorie de vârstă, U9, prin Cristina Sîrbu.

Popescu, legitimat la CSM Timișoara și cotat ca favorit numărul 1 al probei de simplu băieți la categoria U17, a câștigat cu 21-19, 21-19 finala cu Cosmin Hîncu, favorit numărul 2, după ce bănățeanul întorcea soarta semifinalei din seara precedentă cu favoritul numărul 3 Andrei Badea de la 19-21 în primul set la 21-7, 21-17 în următoarele două.

Unica finală dintre cele cinci ale zilei cădere de cortină în competiția rezervată juniorilor de la categoria sub 17 ani care n-a fost adjudecată de favoriții numărul 1 ai probei l-a avut printre protagoniști tot pe Daniel Popescu, în echipă cu Andrei Badea, cei 2 cedând cu 14-21 și 18-21 în fața favoriților numărul 2 Mihnea Crăciun și Cosmin Hîncu, acesta din urmă mai revanșându-se pentru ultimul act pierdut la simplu și în finala de dublu mixt, în pereche cu Ioana Grecea, care la rândul ei a triumfat și în finala la simplu feminin, și la dublu fete.

În prealabil, pentru a intra în finala de dublu băieți, favoriții Badea și Popescu treceau în penultimul act la 11 și 9 de bulgarii Goranov și Velikov, pe când în cealaltă semifinală învins sfârșea un alt reprezentant al Timișoarei în capitală, Paul Hărănguș, în formație cu Petre Comăneanu, depășiți la 19 și 16 de Crăciun și Hîncu.

”Memorialul Eminescu Rotaru”, desfășurat timp de 3 zile la sala de sport a CSȘ 6 București din Sectorul 4 din București, a programat probe de simplu pentru băieți și fete la categoria sub 9 ani respectiv de simplu dar și de dublu la feminin și masculin, plus dublu mixt, pentru categoria celor sub 17 ani, în total fiind prezenți la start 66 de copii și juniori.

În semifinalele fetelor la dublu pentru 17 ani au fost implicate și timișorencele Alexandra și Cristina Soare, învinse încă cu 21-10 și 21-14 de favoritele numărul 1 Maria Duțu și Ioana Grecea.

14484881_1732460753681980_4236435602106848991_n

 

Concursul în memoria fondatorului Clubului Sportiv Școlar numărul 6 din capitală a mai adus Timișoarei o clasare pe prima treaptă a podiumului, Cristina Sîrbu învingând pe linie în cele 5 întâlniri avute în proba fetelor, în trei cazuri în două seturi iar împotriva favoritelor numărul 2 și 1 prin a răsturna soarta jocurilor din grupă respectiv din finală. Sîrbu a întors în serii de la 17-21 la 21-10 și 21-11 în fața Amaliei Pintilie, favorita numărul 2, și a repetat isprava în ultimul act, cu 17-21, 21-9, 21-14 cu principala favorită, Simina Ioana Turcu.

Aproape 80 de badmintoniști, printre care și Daniel Popescu în calitate de favorit numărul 2 al probei de simplu băieți după Mihai Grosu, se vor reuni la start la finalul acestei săptămâni tot în Sala CSȘ6 din București în cadrul Campionatului Național pentru grupele de vârstă U13 și U19, propunând câte 5 probe la fiecare categorie, pe parcursul a 3 zile.

Tot în week-end va avea loc și Cupa Iașiului 2016, găzduită de CS Preventis în sala de sport a Școlii Gimnaziale „George Călinescu” și propunând întreceri la numeroase categorii valorice și de vârstă, mai cuprinzătoare la fileul masculin, la simplu respectiv dublu, și anume atât pentru iubitorii de badminton, ”Badminton Lovers”, cât și în cadrul ligilor A, B și C, plus la veterani +50 și +55, în vreme ce la feminin, dublu fete și dublu mixt nu vor figura probele celor mai în etate.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: