Daniel Popescu, de la Școala Gimnazială 16 ”Take Ionescu”, primul pe țară la Olimpiada Sportului Școlar, la Onești

Elevul timișorean Daniel Popescu s-a impus în weekend în finala băieților la ediția din acest an a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la badminton, găzduită în județul Bacău. Iar concitadina sa Sonia Olariu, de la CSM Timișoara, s-a calificat la Jocurile Europene de la Baku, organizate în premieră de Comitetul Olimpic European în 12-28 iunie, continuând astfel revenirea după accidentarea suferită în 2013.

Olimpiada Națională a Sportului Școlar la badminton a adunat anul acesta la fileul Sălii CSȘ Onești reprezentanți din nu mai puțin decât 30 de județe. Lotul școlar al județului Timiș a fost alcătuit din Daniel Popescu, de la Școala Gimnazială numărul 16 „Take Ionescu”, și Alexandra Soare, de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, profesor coordonator fiind Corina Căprariu, de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” din Lugoj, organizatoare a fazei județene și membru în comisia la nivel național.

Corina Căprariu a sintetizat participarea reprezentanților badmintonului școlar județean la finalele ONSȘ prin a spune că ”Alexandra, elevă în clasa a VI-a, a încheiat pe locul secund în faza grupelor, clasându-se în primele 12 jucătoare, după ce a pierdut în fața favoritei numărul 2, de la Galați, în urma unui meci foarte disputat. Daniel Popescu a devenit campionul național școlar pe 2015 după ce vreme de 3 ani a fost mereu lângă și pe podium. Anul acesta a dat dovadă de clasă, jucând în semifinale și finale cu o plăcere și cu o tehnică răpind ropote de aplauze în sală. A reușit să-i învingă pe reprezentanții Bucureștiului și Galațiului. Și-a dorit foarte mult acest titlu, deoarece badmintonul răsună frumos în familia sa de mulți ani. Tatăl său joacă badminton iar fratele său, Călin, a fost și el campion național la ONSȘ, în urmă cu 7 ani. În același cadru, prin programul Shuttle Time – Badmintonul în școli, Federația Română de Badminton a susținut și o competiție paralelă, care să dea șansa celor mai buni elevi nelegitimați din județele participante să se bucure de cât mai multe meciuri”.

Pe plan intern, perioada 24-26 iunie programează Campionatul Național individual și pe echipe la categoria U19, la Galați.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Badminton: