Florentina Constantinescu, triplă de aur la Campionatul Național Seniori Elite. Finaliștii din sala UVT la categoriile seniori și U15 + FOTO

Trei favoriți numărul 1 și-au confirmat statutul în finalele Campionatului Național de seniori elite la fileul de badminton desfășurat pe terenurile din sala de sport a Universității de Vest din Timișoara, după ce Florentina Cristina Constantinescu a mai triumfat deși nu ca favorită numărul 1 și la dublu mixt respectiv simplu fete, impunându-se în toate probele în care putea participa. Alt deznodământ în schimb în finalele disputate în paralel ale Campionatului Național sub 15 ani, trei favoriți numărul 1 pierzând în ultimul act la favoriți numărul 2, 3 respectiv 4.

Timișoara a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute, cu 65 de meciuri jucate vineri 16 noiembrie, 55 de partide disputate sâmbătă și zece finale derulate duminică la cele două categorii de vârstă, ediția din acest an a Campionatului Național de Seniori ”Elite” și U15, pe terenurile din sala de sport a UVT din strada Oituz, totul în organizarea Federației Române de Badminton și a grupărilor locale CSU UVT și CSM Timișoara.

Competiția la cele două grupe de vârstă a fost onorată cu prezența de grupări din opt localități ale țării, cele mai multe din capitală, mai precis cinci, și anume Sportul Studențesc, CSȘ 6, CSȘ 4, ACS Armada Sud și ACS Aztek București, dar și din Ilfov, Berceni, respectiv din Moldova, mai exact din Bacău, Botoșani, Galați și Iași, precum și din Craiova și Timișoara, bănățenele CSU UVT și CSM.

Gazda CSU UVT s-a bazat la seniori pe o puternică formație împletind talentul badmintoniștilor lansați peste ani de gruparea bucureșteană CSȘ6, și anume Florentina Cristina Constantinescu, Maria Duțu și Collins Filimon, implicați în câștigarea a 4 dintre cele 5 finale la ”Elite” pentru timișoreni, cu cel al localnicilor Emanuela Avrămuț, Florin Posteucă, Mircea Vasiu și Denis Dehelean, ”universitarii” de pe Bega având un exponent și la juniori, Vlad Dehelean la categoria U15.

Concitadina CSM Timișoara s-a aliniat cu localnicii lansați în timp, inclusiv în deceniul trecut, pe când badmintonul era sub cupola CSȘ1, și anume Marius Corciuc, Andreas Niemersheim, Radu Vasiu, Andreas Thiel, Daniel Popescu, Paul Hărănguș, Robert Kubik, Ariana Prodan, Alexandra Soare și Jannice Runcan, cu toții la ”Elite”, și cu noul val al actualei ”pepiniere”, Bogdan Mihai, Horia Oncioiu, Alexandru Mocan, Cristina Sîrbu, Silvia Maier, Iasmina Bugarschi, Diana Popescu, Briana Herciu și Alexandra Chiosa, participanți la U15.

Iar opt au fost badmintoniștii care au ajuns duminică dimineață să-și dispute cele 5 finale la Seniori ”Elite” ale ediției din acest an a Campionatului Național sub egida F. R. Badminton, favoriții numărul 1 luând crema în partidele disputate pe terenul 3 din sala ”UVT”.

Ca favoriți numărul 2 triumfători au fost Robert Ciobotaru și Florentina Constantinescu la dublu mixt, 2-0 la seturi, 21-13, 21-11 în finala inaugurală contra favoriților numărul 1 Daniel Cojocaru și Alexandra Milon. Iar Florentina Constantinescu și-a adjudecat apoi și finala la simplu feminin, unica fără implicarea principalilor 3 favoriți, ea dispunând tot în două seturi, la 12 și 10, de favorita numărul 4 Maria Alexandra Duțu, un ultim act ”în familie”, între sportive legitimate și jucând pentru ”universitarii” galben-albaștri timișoreni dar antrenându-se în capitală.

Ulterior s-au impus însă numai favoriții numărul 1, și anume Collins Valentine Filimon, categoric în fața favoritului numărul 3 Daniel Cojocaru, cu 21-6 și 21-9 la simplu băieți, precum și Florentina Constantinescu în pereche cu Alexandra Milon la dublu fete, și tot cu 2-0 la seturi dar mult mai strâns, 22-20 și 21-17 cu favoritele numărul 2 Maria Alexandra Duțu și Ioana Grecea, un titlu luând și calea Moldovei, cel la dublu masculin, Robert Ciobotaru și Daniel Cojocaru confirmându-și statutul în fața favoriților numărul 3, un melanj între marea experiență a multiplului campion național timișorean de altădată Florin Eugen Posteucă și vârful de lance al noului val, Collins Valentine Filimon, cooptat pe Bega din capitală și antrenându-se în Austria, 2-1 la seturi în peste treisferturi de oră, 21-15, 19-21, 21-14.

În paralel, pe terenul 2 al sălii de sport UVT, tot în matineul duminical, nici un triumf final n-a aparținut favoriților numărul 1 în întrecerea națională a juniorilor sub 15 ani. Cristian Moise și Anamaria Șerban, ca favoriți numărul 3, au câștigat finala inaugurală de dublu mixt cu 2-1 la seturi în dauna principalilor favoriți Andrei Coman și Andra Stoica, 21-13, 15-21, 21-14, iar favoritul numărul 4 Călin Turcu s-a impus la simplu băieți în ultimul act cu favoritul numărul 1 Teodor Cioroboiu, tot cu 2-1, 21-17, 11-21, 21-15. La simplu fete, Andra Stoica, favorită numărul 3, a trecut de Ioana Văcariu, favorita numărul 2, cu 21-9, 21-13, Andrei Coman și Dinu Pandele impunându-se tot în două seturi în singura finală fără capi de serie în lupta pentru aur, cea de dublu masculin, 21-15, 21-13 cu Albert Constantinof și Luca Pandele. Andra Stoica a mai triumfat apoi și la dublu fete, în pereche cu Bianca Popescu, favoritele numărul 2 dispunând cu 2-1 de favoritele numărul 1 Claudia Ilie și Anamaria Șerban, pe seturi 21-15, 18-21, 21-14.

Ionică Iordan, director CSȘ 6 București, a semnalat după competiția de la Timișoara că ”mă încearcă azi un sentiment de împlinire, de bine și sărbătoare atât pentru rezultatele obținute aici, cât și pentru toate câte s-au realizat de-a lungul timpului. C.S.Ș. Nr. 6 București a câștigat prin sportivii săi absolvenți, care azi activează pentru cluburi prestigioase din țară și străinătate, nu mai puțin de 4 titluri naționale, 3 titluri de vicecampioni naționali și o medalie de bronz! Florentina Constantinescu, colega noastră de catedră, cucerește 3 titluri naționale din tot atâtea posibile, în două finale – de simplu și dublu feminin – împotriva Mariei Duțu, actuala ei sportivă, iar Collins Filimon, fostul nostru sportiv, încheie pe locul 1 la simplu, 2 la dublu și 3 la mixt. Performerii familiei noastre badmintonistice de U15 sunt Andra Stoica, Andrei Octavian Coman, Denisa Foca, Bianca Popescu, Alexandru Cucu și Denisa Stemate”.

Bogdan Milon, antrenor la CS Știința Bacău, a semnalat la rândul său că ”la Timișoara am încheiat cu succes sezonul 2018! Acum, la Campionatele Naționale Individuale, am cucerit 9 medalii din 16 posibile la care au concurat sportivii băcăuani, dintre care 3 titluri de campioni din 4 posibile!”

Satisfacții și pentru gazde, CSU UVT izbutind la 3 ani de la înființarea clubului să-și adjudece 4 titluri din 5 la seniorii ”Elitei” prin badmintoniștii cooptați din capitală, și anume Florentina Constantinescu la simplu, dublu mixt și dublu feminin, și Collins Valentine Filimon la simplu masculin, reușite extinse și prin cele 3 medalii de argint și una de bronz.

Corina Dan, antrenor la CSM Timișoara, a semnalat că „am încheiat şi ultimul Campionat Național al anului cu clasări pe podium, de 2 ori pe cea de-a treia treaptă, la categoriile Elite respectiv U15. Felicitări tuturor jucătorilor secției de badminton a CSM Timișoara, și nu puţini, care au arătat ce înseamnă pasiunea pentru badminton! Din păcate, am ratat încă un loc pe podium la Elite la dublu feminin, cu o junioară de numai 15 ani, care a suferit o accidentare în timpul meciului de dublu fete. Astfel, Alexandra a fost retrasă și de la un turneu internațional din Slovenia, din cadrul Circuitului European pentru juniorii de U17, unde ar fi trebuit să evolueze în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, la simplu, dublu și mixt”.

Fotografii

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: