FOTO. CSM Timișoara, locuri 1 și 3 în București la etapa de Campionat Național ”Memorialul Rotaru”. Pe podium și la Zagreb Youth Open, Trofeul Daubius, Cupa Trotuș

Punctam săptămâna trecută clasările pe podium ale unor badmintoniști de pe Bega la Campionatul Național U13 şi U19, din Mureş, completate în weekend de alte izbânzi în capitală. Dar iată despre ce este vorba, într-un round-up cu suport fotografic al reușitelor juniorilor timișoreni în ultimele săptămâni, atât în Moldova cât și peste hotare, cu remarci în dreptul Alexandrei Soare, triplă medaliată cu aur la U17 la Onești, unde au mai bifat rezultate Diana Popescu și Briana Herciu la U17, dar cu 3 locuri I la U17 și la București, respectiv în contul Cristinei Sîrbu, prima la Zagreb, caz valabil și pentru Vlad Dehelean.

*clic pe imagine pentru mărire

Ultimul weekend a adus în scenă o nouă ediție a tradiționalei întreceri ”Memorialul Rotaru”, etapă de Campionat Național rezervată la Bucureşti categoriilor de vârstă U11 și U17, în care cei mai mari au obținut printre altele 3 locuri I pentru CSM Timișoara.

Rezultatele juniorilor de pe Bega în capitală au fost după cum urmează:
La U17:
Locul 1 la dublu mixt prin Paul Hărănguş și Alexandra Soare
Loc 1 simplu fete: Alexandra Soare
Loc 1 dublu fete: Alexandra Soare și Anamaria Şerban
Loc 3 simplu băieți: Paul Hărănguş
Loc 3 dublu baieți: Paul Hărănguş și Dragoş Drăghiciu.

Șerban și Drăghiciu au completat echipele timișorene în parteneriat, de la alte grupări.

Iar la U11 Cristina Sîrbu s-a clasat pe locurile 5-8 la simplu fete, pregătindu-se astfel și în continuare pentru alinierea la startul Campionatului Național U11 din 27-29 octombrie.

Iar apropo de eleva timișoreancă, Sîrbu a obținut o medalie de aur luna trecută la Zagreb Youth Open 2017, derulat în perioada 8-10 septembrie, una plină de noi experiențe competiționale în folosul a doi timişoreni care au reuşit cucerirea a 3 medalii. Au fost chiar două de aur şi una de bronz la categoria de vârstă U11 a turneului organizat în capitala Croației, concurs pe grupele U9, U11, U13 și U15.

Astfel, locul 1 la dublu fete a fost obținut de Cristina Sîrbu împreuna cu Simina Turcu, din Bucureşti, iar locul 1 la dublu băieți de Vlad Dehelean, împreuna cu Vuk Dimitrijevic din Vrsac, Dehelean adjudecându-și și locul 3 la simplu băieți.

Ulterior, proaspăt revenită de la turneul internațional din spațiul ex-iugoslav, Cristina Sîrbu a reuşit și la Galați cucerirea Trofeului Danubius 2017, tot la dublu fete în cadrul categoriei U11, în acest caz făcând pereche cu Denisa Muscalu din Berceni. Tot în estul țării, la simplu fete, Sîrbu a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului, fiind întrecută în finală de coechipiera de la dublu fete, Denisa Muscalu.

Tot la Galați, dar la categoria Elite, Andreas Thiel s-a clasat pentru timișoreni pe locul 2 la mixt, în pereche cu localnica Andreea Dimitriu, dar și pe 3 la simplu.

Tot în Moldova, dar la Onești, s-a remarcat în prealabil și Alexandra Soare, tripla câștigătoare din capitală obținând 3 medalii de aur și la ”Cupa Trotuș”, așa cum a mai urcat pe podium cu două locuri 3 și la U19 în Campionatul Național de săptămâna trecută de la Târgu Mureș. Iar calendarul competițional le aduce în față tinerilor Soare, Popescu, Herciu și Mihai și întrecerea Cupei României U15, în weekend…

Până atunci, să mai amintim și reușitele de la Cupa Trotuș, desfășurată pe categoriile U11 și U17 la Onești, ca aniversare a 40 de ani de activitate badmintonistică în localitate.

Simplu feminin

Loc 1 – Alexandra Soare (CSM Timișoara)
Loc 2 – Antonia Dan-Şuteu (CSȘ 6 București)
Loc 3 – Carina Bălașa (CSȘ Onești) şi Diana Popescu (CSM Timişoara)

Dublu feminin

Loc 1 – Carina Bălașa (CSS Onești) și Alexandra Soare (CSM Timişoara)
Loc 2 – Ariana Alexa (CSU Galați) și Antonia Dan-Şuteu (CSȘ 6 București)
Loc 3 – Daria Ciucă și Alexandra Oancea (CS Armada Sud București) şi Diana Popescu și Briana Herciu (CSM Timişoara).

Dublu mixt

Loc 1 – Mihnea Crăciun (Sportul Studențesc București) și Alexandra Soare (CSM Timişoara)
Loc 2 – Bogdan Badea și Carina Bălașa (CSS Onești)
Loc 3 – Mihai Voicu (Sportul Studențesc București) și Alexandra Drăghici (CSS4 București) şi Bogdan Stoica (CSS6 București) și Ariana Alexa (CSU Galați).

În fine, reamintim că badmintonul timişorean a urcat pe podium și la Campionatul Național U13 şi U19 organizat în weekend-ul anterior în Mureş, unde, pe lângă Daniel Popescu, cu 3 locuri întâi, au mai cucerit bronzul la U19 Alexandra Soare, la simplu feminin și dublu feminin, în pereche cu Carina Bălașa, respectiv la U13 Bogdan Mihai (CSM Timișoara) la simplu iar la dublu băieți Vlad Dehelean (CS UVT Timișoara).

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Badminton: