GALERIE FOTO. Finalele ediției a XIII-a a Internaționalelor României. Badmintoniști din Indonezia, India, Anglia, Belgia și Croația, victorioși în Sala ”Constantin Jude”, la Timișoara

Fotografii realizate de Mohamed Awad în duminica finalelor celei de-a XIII-a ediții a ”Internaționalelor de Badminton ale României”, competiție din circuitul european și cu punctare în ierarhia Badminton World Federation ce a avut loc timp de 4 zile pe cele 5 terenuri Li-Ning din Sala ”Constantin Jude” din Timișoara, în cinci probe de concurs, reunind la start aproape 150 de sportivi din 35 de țări și totalizând spre 200 de partide. Învingători, Adi Pratama din Djakarta, Indonezia, favorit numărul 7 la simplu băieți, Lianne Tan, favorita numărul 1 la simplu fete, din Belgia, Zvonimir Durkinjak și Zvonimir Hoelbling, din Croația, favoriți numărul 1 la dublu masculin, Chloe Birch și Jenny Wallwork, din Anglia, la dublu feminin, respectiv indienii Kona și Sikki Reddy la dublu mixt, ultime două perechi fără statut de cap de serie. Vom reveni cu concluziile finale, dar mai întâi cele 134 de clișee…

Sportivi din Indonezia, India, Anglia, Belgia și Croația au câștigat așadar duminică finalele probelor celei de-a XIII-a ediții a ”Internaționalelor României”, competiție badmintonistică din circuitul International Series cu punctare în ierarhia mondială Badminton World Federation ce se desfășoară anual în mod tradițional, la mijloc de martie, la Timișoara.

Întrecerea Open organizată de Federația Română de Badminton a avut parte de o finală exclusiv indoneziană a probei de simplu masculin, favoritul numărul 7 Adi Pratama depășindu-l cu 3-0 pe concitadinul său Indra Bagus Ade Chandra, tot din Djakarta și favorit numărul 1 al probei, pe seturi 12-10, 11-6, 11-9. Cei doi finaliști au fost premiați de însuși Ambasadorul Republicii Indonezia în România, Excelența Sa Domnul Diar Nurbintoro, unul dintre invitații de vază ai organizatorilor care au onorat cu prezența întrecerea desfășurată pe parcursul a 4 zile, și la care a asistat și Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român.

O sportivă de origine asiatică născută în Belgia, Lianne Tan, favorită numărul 1 a probei de simplu feminin, a câștigat cu 3-0 (11-7, 11-7, 12-10) finala cu Chloe Birch, din Anglia, calificată în ultimul act fără a avea statut de cap de serie. Iar perechea indiană Tarun Kona & Sikki Reddy a răsturnat calculele hârtiei într-o altă finală asiatică, dispunând cu 3-0 de favoriții numărul 2 la dublu mixt de origine indoneziană, Jones Rafli Jansen și Cisita Joity Jansen, evoluând sub steagul Germaniei.

Croații Zvonimir Durkinjak și Zvonimir Hoelbling, favoriți numărul 1, și-au apărat titlul cucerit la Timișoara în finala de dublu masculin, dispunând în 3 seturi de perechea poloneză Bochat – Pietryja, favorită numărul 2, iar Chloe Birch și Jenny Wallwork, din Anglia, fără statut de cap de serie, au triumfat la dublu feminin, în singura finală extinsă pe 4 seturi, în dauna franțuzoaicelor Palermo și Tran.

În compania unor sportivi de peste hotare regăsiți în topul celor mai buni 100 de badmintoniști din lume în probele respective, tinerii reprezentanți ai României au avut evoluții peste așteptări, campioana națională en-titre de seniori Andra Olariu ajungând vineri în nu mai puțin decât 3 probe pe tabloul principal al întrecerii și până în optimile de simplu feminin, în ciuda faptului că are numai 16 ani, iar sora sa mai mare, Sonia Olariu, tot de la CSM Timișoara, calificându-se în sferturile de finală ale probei de simplu fete, însă cu prețul unei accidentări, ceea ce a împiedicat-o să-și apere șansele și în continuare.

Cel mai puternic turneu badmintonistic anual din România a fost dotat cu premii în valoare de 5.000 de dolari și a pus în practică un sistem experimental de disputare a jocurilor, după criteriul cel mai bun din 5 seturi și cu punctare până la 11 sau două diferență.

În fotografii, Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Indonezia în România, câștigători și învinși, Tan, Pratama dar și Ade Chandra oferind autografe și asistând la restul finalelor din tribuna timișoreană, finalistele la dublu fete în duelul anglo-francez, cu ”trandafirii” de peste Canalul Mânecii în alb, finaliștii asiatici la dublu mixt, perechi echipate exclusiv în alb, precum și finaliștii la dublu masculin, cu croații în vișiniu și polonezii în albastru…

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 8

 


Ultimele articole din categoria Badminton: