GALERIE FOTO. Internationalele României, start! Andra și Sonia Olariu, dar și Andreas Thiel, toți din Timișoara, precum și compatrioții Cojocaru, Grosu și Collins-Valentine trec de primul hop din calificări

Odată cu câteva partide de dublu mixt, fiecare cu implicarea sportivilor autohtoni, a demarat astăzi de la ora 11 cea de-a XIII-a ediție a Internaționalelor de Badminton ale României, care programează în primele sale două zile din totalul de patru al întrecerilor peste 150 de jocuri, joi în calificările fazei preliminare, prin care trebuie să treacă și mai toți competitorii de la noi din țară, iar vineri pe tabloul principal, când intră în cursă și favoriții întrecerilor. Dar iată primele imagini și amănunte, cu mențiunea că 3 dintre cei 4 timișoreni în concurs s-au impus la prima încercare la simplu, toți cu 3-0 la seturi: Andreas Thiel în dauna cehului Kral, iar mai apoi, Andra Olariu (CSM Timișoara) – Presence Beelen (Bel) 14-12, 11-7, 11-7, și Sonia Olariu (CSM Timișoara) – Jordan Hart (Țara Galilor) 11-6, 12-10, 11-7

Calificările de joi, deschise de dimineață de întâlnirile de dublu mixt, cu care se va și încheia prima zi de concurs, cândva după ora 20, sunt dominate de numeroasele meciuri de simplu, la feminin și masculin, tinerii din România având câteva motive de satisfacție la primul hop, de care au trecut la orele amiezii.

Inițial, la dublu mixt, într-o partidă jucată de un sportiv localnic, românii n-au avut replică în fața unui cuplu din spațiul ex-sovietic, Andreas Thiel (CSM Timișoara) și Ioana Ionică cedând în fața lui Amrullo Bakhshullaev și Anait Khurshudyan, din Uzbekistan, cu 7-11, 5-11, 2-11, în 15 minute, iar gălățenii David Nițu și Miruna Elena Nițu fiind singurii care s-au înclinat în primele câteva zeci de dispute de joi abia la capătul a 5 seturi, în tie-break, în fața sârbilor Dragoslav Petrovic și Ivica Simic, după 0-2 și 2-2: 8-11, 8-11, 11-4, 11-8, 6-11, în 27 de minute, cu mențiunea că se joacă seturi până la 11, mai scurte, însă 3 din cinci față de două din trei, în trecut.

Cel de-al treilea joc de dublu mixt programat la inaugurarea întrecerilor n-a mai avut loc, Filimon Collins-Valentine și Cătălina Simionescu, sportivi din București și Galați, calificându-se fără joc în dauna lui Rowan Scheurkogel și Ann Knaepen, din Belgia.

Și startul partidelor de simplu a adus o calificare fără transpirație a unui badmintonist român, Daniel Cojocaru trecând de Petros Tentas (Gre) după doar 3 mingi, cu 3-0 în primul set, moment în care vizitatorul elen a abandonat.

În absența publicului, dat fiind ora matinală într-o zi de lucru de peste săptămână, dar sub privirile altor participanți, așteptându-și rândul în tribuna sălii ”Constantin Jude”, Mircea Vasiu (CSM Timișoara) n-a avut nici o șansă în fața scandinavului Peter Correl (Danemarca), scor 2-11, 4-11, 5-11, în 20 de minute. Lui Correl va încerca să i se opună Daniel Cojocaru, la orele după-amiezii, în cel de-al doilea tur al fazei preliminare a calificărilor.

Până atunci însă, alți câțiva sportivi autohtoni au trecut cu bine de prima încercare:

Mihai Grosu – Miodrag Kalicanin (Serb) 11-9, 11-5, 11-9, calificare adjudecată în 17 minute;

Eduard Marius Ică – Orkhan Qalandarov (Azer) 4-11, 11-3, 7-11, 7-11, în 20 de minute;

Eugeniu Cosmin Panfil – Amrullo Bakhshullaev (Uzb) 5-11, 11-8, 6-11, 4-11, în 25 de minute;

Andreas Thiel (CSM Timișoara) – Ondrej Kral (Ceh) 11-8, 11-6, 11-8, în 20 de minute;

David Nițu – Ivo Stoklas (Ceh) 8-11, 6-11, 11-13, în 26 de minute;

Filimon Collins-Valentine – Sebastien Alias (Fr) 11-3, 11-9, 11-5, în 15 minute;

Robert Ciobotaru doar a izbutit să egaleze în partida de la ora 14 cu Igor Bjelan (Serbia), înclinându-se finalmente la capătul unuia dintre cele mai lungi și echilibrate meciuri ale primei părți a zilei de joi, cu 3-11, 11-9, 9-11, 9-11, după 33 de minute. Cel mai mult a durat de fapt disputa croato-elenă dintre Zvonimir Hoelbling și Stamatis Tsigirdakis, decisă în 36 de minute, cu 3-1 la seturi: 11-8, 13-11, 7-11, 11-4.

Și ar mai fi de notat intrarea în concurs a unor capi de serie ai fazei preliminare, favoritul numărul 6 Emre Lale, din Turcia, dispunând cu 11-7, 11-4, 13-11 de sârbul Borko Petrovic, iar olandezul Justin Teeuwen, favorit numărul 8 pe tabloul calificărilor, trecând de o manieră aproape identică în ceea ce privește scorul de grecul Panagiotis Skarlatos, după 24 de minute, cu cu 11-7, 11-6, 13-11.

Au intrat apoi în scenă și fetele, la debutul probei de simplu feminin, dar fără succese pentru sportivele din România, cu excepția localnicelor Andra și Sonia Olariu, ale căror calificări le-am amintit în introducerea acestor rânduri: Ana-Mădălina Bratu – Sara Hognadottir (Isl) 3-11, 5-11, 11-7, 6-11, în 23 de minute;

Adelina Marin Terinte – Katarina Beton (Slovenia) 3-11, 9-11, 11-4, 9-11, în 23 de minute, Adelina cedând de puțin în două dintre seturi;

Maria Alexandra Duțu – Megumi Sonoda (Ita) 3-11, 1-11, 10-12, în 18 minute;

Totodată, Ioana Ionică i-a cedat lui Ann Knaepen (Belgia) iar Miruna Elena Nițu lui Alzbeta Basova (Cehia).

Înainte de a vă lăsa în compania imaginilor realizate de Andreea Vlase la jocul cuplului gălățean de dublu mixt David și Miruna Elena Nițu, de la înfrângerea lui Mircea Vasiu în meciul cu danezul Correl ori de la triumful olandezului Teeuwen, însă nu numai, să mai menționăm că reuniunea de vineri, programând spre 90 de partide, demarează la ora 9,30 tot cu jocuri de dublu mixt, pe parcurs intrând în cursă și favoriții competiției, enumerați mai jos, în ordinea descrescătoare a șanselor…

La simplu masculin, favorit numărul 1 este Indra Bagus Ade Chandra, jucând sub steagul Italiei, urmat de Niluka Karunaratne (Sri Lanka; favorit numărul 2), Nick Fransman (Olanda), Jarolim Vicen (Cehia), Blagovest Kisyov (Bulgaria), Marin Baumann (Franța), Adi Pratama (Indonesia) și Mark Caljouw, din Olanda.

La simplu feminin, Lianne Tan, din Germania, este principala favorită, urmată de finalista din 2014, Laura Sarosi, precum și Carissa Turner (Țara Galilor), Ebru Tunali (Turcia), Martina Repiska (Slovacia), Nicola Cerfontyne (Anglia), Ebru Yazgan (Turcia) și Sara Walker (Anglia).

La probele de dublu, cei doi Zvonimir, Durkinjak și Hoelbling, din Croația, sunt favoriți numărul 1 la băieți, urmați de polonezii Bochat și Pietryja, pe când Cemre Fere și Ebru Tunali, din Turcia, la fete, urmate ca favorite numărul 2 de cehoaicele Sarka Krizkova și Katerina Tomalova. Jakub Bitman și Alzbeta Basova au statutul de favoriți al probei de dublu mixt.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Badminton: