Li-Ning Romanian International 2013, de la Timişoara, a avut astăzi tragerea la sorţi

Proaspăt, proaspăt. Cea mai mare competiţie sportivă găzduită de Timişoara în cursul unui an, Li-Ning Romanian International 2013, parte a circuitului continental Badminton Europe şi cu punctare în ierarhia mondială, a mai făcut astăzi un pas spre întrecerile în sine din 14-17 martie, cînd nu mai puţin de 166 de badmintonişti din 31 de ţări de pe 5 continente vor concura în sala Banu Sport, efectuînd tragerea la sorţi. Iată ce le-au hărăzit sorţii timişorenilor de la CSM…

Li-Ning Romanian International 2013: Timişoara, 14-17 martie 2013, cu peste 130 de badmintonişti de pe 5 continente

La băieţi, în proba de simplu, cu cea mai mare participare, cei 8 sportivi care vor accede din calificări se vor adăuga pe tabloul principal de 24, între care nu se află nici un badmintonist român.

Dar iată cu cine au căzut timişorenii la simplu masculin, în calificări: Marius Corciuc – Ştefan Wojcikiewicz (Canada; cap de serie numărul 8 al calificărilor), Radu Vasiu – Rasmus Messerschmidt (Danemarca; cap de serie numărul 6), Mircea Vasiu – Blagovest Kisyov (Bulgaria; cap de serie numărul 4).

În alte dueluri din calificări cu implicare autohtonă, Adrian Dereli – Josip Uglesic (Croaţia), George Constantinescu – Hyuk Jin Jeon (Coreea de Sud), Ionuţ Grădinaru – Sol Kyu Choi (Coreea de Sud)

*

Grea misiune la simplu feminin pentru timişoreanca Sonia Olariu, în duelul cu Maja Tvrdy, cap de serie numărul 3, din Slovenia, bănăţeanca de la CSM dar evoluînd şi în campionatul Austriei, la Pressbaum, fiind singura româncă pe tabloul principal, între 28 de badmintoniste.

Din calificări aspiră să acceadă mai multe românce, dintre care Corina Popa (CSM Timişoara) va juca împotriva învingătoarei dintre Ana Mădălina Prioteasa şi Na Young Kim (Coreea de Sud).

*

Două perechi româneşti pe tabloul principal la dublu masculin, timişoreanul Marius Corciuc făcînd cuplu cu George Constantinescu în faţa turcilor Emre Lale şi Ramazan Ozturk, în vreme ce gemenii Mircea şi Radu Vasiu vor avea ca adversari nişte calificaţi din preliminarii, care se vor alege dintre 3 echipe, din Ungaria, Coreea de Sud respectiv România.

*

Proba de dublu feminin este unica fără calificări, ci cu 15 perechi pe tabloul principal, Sonia Olariu şi Florentina Constantinescu fiind desemnate a juca împotriva sîrboaicelor Halilovic şi Maksimovic. Perechea timişoreană Emanuela Avrămuţ – Corina Popa va avea adversare din Coreea de Sud, iar Sabina Băluţ şi Ariana Prodan, tot de la CSM Timişoara, vor evolua contra unei echipe de ucrainience.

Sonia Olariu (dreapta), absolventă a Liceului Nikolaus Lenau, cu aurul Campionatului Naţional pe echipe de seniori al Austriei, ediţia 2012

*

Singurii români pe tabloul principal al probei de dublu mixt sunt localnicii Vincent Dusnoki şi Emanuela Avrămuţ, care vor întîlni în primul tur adversari venind din calificări, nefiind exclus să fie vorba despre concitadinii Mircea Vasiu şi Sonia Olariu, asta în cazul în care vor trece mai întîi de sîrbii Petrovic şi Maksimovic iar apoi de un cuplu coreean.

Tot la dublu mixt, dar în calificări, tinerii timişoreni Andreas Thiel şi Sabina Băluţ vor încerca să treacă de elenii Orlis şi Tenta, în vreme ce Marius Corciuc şi Adina Posteucă vor aştepta deznodămîntul jocului iniţial dintre o altă timişoreancă, Ariana Prodan, în echipă cu Adrian Dereli, contra unei formaţii austriece.

Calificările vor avea loc joi 14 martie, primele tururi de pe tabloul principal vineri 15 martie, cu sferturile şi semifinalele tuturor probelor în ziua de sîmbătă iar finalele duminică.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Badminton: