Moşniţa, gazdă a badmintonului autohton. Bucureştenii Ioana Grecea şi Collins Valentine Filimon, 3 locuri I la Campionatul Naţional U15 şi U23. Din Timişoara, Daniel Popescu, Sonia şi Andra Olariu, tot primii

Sonia Olariu, o multiplă campioană naţională a României, şi-a continuat revenirea după o accidentare ce a ţinut-o departe de fileu peste un an de zile, câştigând proba de simplu a categoriei sub 23 de ani, Tineret, la Campionatul Naţional U15 şi U23 derulat în acest weekend în bune condiţii în sala de sport din Moşniţa, unde şi alţi badmintonişti de la CSM Timişoara au urcat pe locul I, izbândă reuşită chiar în 3 probe de bucureştenii Collins Valentine Filimon şi Ioana Grecea.

O reuşită sportivă şi organizatorică, reunind 58 de tineri badmintonişti provenind de la 11 cluburi din 9 centre din ţară şi concurând în 10 probe diferite, pusă în scenă de Federaţia Română de profil în conlucrare cu gruparea locală CSM Timişoara şi în foarte buna găzduire a sălii de sport din Moşniţa, localitate a cărei Primărie comunală s-a achitat cu brio şi ospitalitate de asigurarea celor necesare.

Sonia Olariu s-a impus aşadar în proba de simplu feminin a categoriei sub 23 de ani, Tineret, dispunând în finală cu 21-15, 21-11 de Adelina Marin, de la CS Ştiinţa Bacău, ajunse în ultimul act dintre 10 competitoare din Galaţi, Bucureşti, Bacău şi Timişoara.

Sonia Olariu reapărea în competiţii la recentul concurs dotat cu „Cupa Sportul Studenţesc”, în care a câştigat la Bucureşti, iar Campionatul Naţional de juniori U15 şi U23, Tineret, ţinut la Moşniţa a constituit un nou pas pe calea reintrării sale în plin în circuitul de concursuri.

Sora sa mai mică, Andra Olariu, a urcat pe prima treaptă a podiumului la dublu fete, tot la U23, învingând împreună cu Cătălina Simionescu, de la CSU Galaţi, 21-15, 21-18 în meciul cheie al patrulaterului în sistem campionat, de 4 perechi, contra echipei Adelina Marin – Miruna Niţu, favorite numărul 1, de la CS Ştiinţa Bacău şi CSU Galaţi.

Victoria le-a revenit în 31 de minute, Andra Olariu şi Cătălina Simionescu triumfând în câte două seturi în toate cele 3 întâlniri.

Principalii performeri au venit din Bucureşti, Ioana Grecea, de la Palatul Naţional al Copiilor, învingând la categoria sub 15 ani atât în probele de simplu şi dublu fete, cât şi la dublu mixt, iar Collins Valentine Filimon, de la CSŞ 6 Bucureşti, urcând pe locul I în aceleaşi trei probe, dar la grupa de vârstă U23 – Tineret.

Un alt timişorean de la CSM, câştigător al unei medalii de aur, a fost Daniel Popescu, în dublu cu Andrei Badea, de la CSŞ Oneşti, finalist al probei de simplu, la fel cum bănăţeanul a fost finalist la dublu mixt.

La Moşniţa au descins juniori şi tineri badmintonişti din centrele Botoşani, Iaşi, Oneşti, Bacău sau Galaţi, zona Moldovei fiind aşadar foarte bine reprezentată, precum şi din Craiova, Berceni, Timişoara şi Bucureşti, mai exact de la Palatul Naţional al Copiilor, CSŞ 6 şi Aztek.

Dar iată-i pe primii 2 clasaţi în cele 10 probe:

Categoria U15

(simplu băieţi) 1. Cosmin Daniel Hîncu (CSŞ Bacău), 2. Andrei Badea (CSŞ Oneşti);

(dublu băieţi) 1. Daniel Popescu şi Andrei Badea (CSM Timişoara şi CSŞ Oneşti), 2. Mihnea Crăciun şi Victor Zarzu;

(simplu fete) 1. Ioana Grecea (PNC Bucureşti), 2. Maria Duţu (CSŞ6 Bucureşti);

(dublu fete) 1. Ioana Grecea şi Maria Duţu, 2. Loredana Lungu şi Luiza Milu;

(dublu mixt) 1. Cosmin Daniel Hîncu – Ioana Grecea, 2. Daniel Popescu – Maria Duţu.

Categoria U23

(simplu) 1. Collins Valentine Filimon, 2. Matei Droancă;

(dublu) 1. Collins Valentine Filimon şi Mihai Grosu (CSŞ 6 Bucureşti), 2. Alexandru Blăniţă şi Dragoş Constantin;

(simplu fete) 1. Sonia Olariu, 2. Cătălina Simionescu;

(dublu fete) 1. Andra Olariu şi Cătălina Simionescu, 2. Adelina Marin şi Miruna Niţu;

(mixt) 1. Collins Valentine Filimon – Cătălina Simionescu, 2. Alexandru Blăniţă – Andra Olariu.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 9 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: