Patru badmintonişti juniori români joacă 4 din cele 5 finale ale Austrian U17 International 2023

Badmintonişti juniori din Timişoara şi Galaţi au jucat la sfârşitul săptămânii 4 dintre cele 5 finale ale Austrian U17 International 2023, în toate probele ediţiei din acest an a reuniunii la fileu organizate de Österreichischer Badminton Verband la Mödling, lângă Viena, cu excepţia celei de dublu fete. 

Doi băieţi două fete de la 3 cluburi din ţară, CSM Timişoara, CSU UVT şi CSU Galaţi, s-au calificat în finale cu trofeul pe masă ale ediţiei din 2023 a Internaţionalelor Austriei la badminton pentru juniori sub 17 ani, competiţie organizată între 6 şi 8 octombrie, în cadrul căreia Alexandru Mocan a disputat toate finalele cu putinţă, şi la simplu băieţi dar şi cele de dublu, masculin respectiv mixt.

Cristina Maris Sîrbu, colega sa de club la CSM Timişoara, a jucat două finale, cele de dublu, cea feminină pierzând-o în calitate de favorite numărul 1, în pereche cu Daria-Irina Gherasim de la CSU Galaţi, cea de mixt cu Alexandru Mocan, ca favoriţi numărul 3.

În ambele cazuri, de cealaltă parte a fileului a fost Rubie Liu, învingătoare în echipa de fete cu Xiaoyue Liu, reprezentând SUA, iar la mixt cu Arden Lee, tot pentru SUA.  

Ca favorit numărul 1 a jucat şi George Alexandru Mocan finala de simplu băieţi, cedând-o cehului Havlicek, pe când la dublu băieţi Mocan şi Vlad Dehelean, de la CSU UVT, au fost favoriţi numărul 6, învinşi pentru titlu de Lee şi Xing, jucând sub drapelul SUA fără a fi capi de serie, în vreme ce principalii favoriţi nemţi s-au mulţumit cu bronzul.

De fapt, neamţul Emmerich, tot ca favorit numărul 1 şi în perechea de mixt, s-a ales, la fel, cu locul 3 şi medalia de bronz, argintul aparţinând lui George Alexandru Mocan şi Cristina Maria Sîrbu, fotografiaţi în clişeul de mai jos.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: