Sonia Olariu, multipla campioană naţională la juniori şi seniori, va fi principala jucătoare a viitoarei secţii de badminton ce se doreşte a fi înfiinţată la CSU Politehnica Timişoara.
Olariu a fost prezentă în calitate de invitată vineri după-amiaza în cadrul unei festivităţi de premiere prin excelenţă organizată de Fundaţia Politehnica, iar luni a participat împreună cu mama sa, fosta campioană naţională universitară la badminton Amalia Boiangiu, la o întrunire avînd drept subiect potenţiala sa legitimare la secţia de profil a cărei fondare este în fază de proiect, din iniţiativa prorectorului Universităţii Politehnica, Prof. Dr. Ing. Viorel Aurel Şerban.
Timişoara, excelînd în badminton pe plan naţional, însă neavînd un cadru de legitimare a badmintoniştilor săi odată ce aceştia încheie junioratul la CSŞ 1, are nevoie ca de aer de înfiinţarea unei asemenea secţii, iar numărul doi în Biroul Senatului Universităţii „Politehnica”, prorectorul Viorel Şerban, este promotorul acestei iniţiative, comisionînd demararea procedurilor necesare de fondare Clubului Sportiv Universitar, care poate aloca fonduri de finanţare bugetare pentru această ramură. Olariu a activat în ultimele sezoane pentru cluburi din Germania şi Austria dar oferta CSU Politehnica este binevenită.
Florin Posteucă, fost campion naţional şi încă reprezentînd cu succes badmintonul timişorean, jucător antrenîndu-se uneori în pregătiri individuale cu Sonia Olariu, ar urma să fie cooptat într-o capacitate tehnică la viitoarea secţie de badminton, ca potenţial antrenor, nefiind exclus ca alţi jucători de perspectivă, eventual din lumea studenţească timişoreană sau inclusiv alţi juniori de la CSŞ 1 aflaţi la încheierea stagiului juvenil, să fie selecţionaţi în viitoarea echipă concepută în jurul campioanei la zi a ţării.
Olariu şi Posteucă au purtat discuţii preliminare cu CSU Timişoara, în persoana preşedintelui clubului, Profesor Universitar Doctor Mircea Chiş.
Necesitatea pentru care a pledat Tamara Savu, directoare CSŞ 1, de a fonda o secţie de badminton la Clubul Sportiv Municipal, care să preia jucătorii localnici odată ce aceştia încheie junioratul, pare a fi satisfăcută, în sfîrşit, prin dorinţa grupării alb-violete de a înfiinţa o asemenea secţie. A fost însă nevoie de multiplele titluri naţionale ale Soniei Olariu pentru ca vreun club din oraş să se sesizeze în privinţa sprijinirii performerilor localnici, fiind de nororietate legitimarea unor badmintonişti timişoreni la CSM Oneşti, în deceniul trecut, după retragerea sponsorului STIMEL, practica repetîndu-se anul trecut în ceea ce-l priveşte pe girocanul Marius Corciuc şi care pare a se perpetua şi în acest sezon.
Este curios să constatăm că se înfiinţează o secţie în jurul unei jucătoare, care are nişte rezultate meritorii. În trecut au avut rezultate foarte bune şi alţi jucători timişoreni – Florin Posteucă (de 10 ori campion naţional la seniori, numeroase titluri de campion naţional la juniori), Radu Cârlan, Ivan Daniel, Ciprian Străuţ, Cristian Banu, Adina Posteucă, Corina Grădinariu (toţi 6, componenţi ai lotului naţional de badminton, care în 2000 au jucat finala Campionatului European de Juniori pe echipe, grupa B, iar în 2001 în Campionatul European pe echipe grupa A au ocupat locul 11 din primele 16 echipe fruntaşe ale Europei; dublurile Cârlan-Ivan şi Străuţ-Banu au ocupat locul 16 pe tabloul principal individual în proba băieţilor).
La acea dată am solicitat sprijin la nivel local – Universitatea de Vest, DJTS, diferiţi sponsori – dar rezultatul a fost negativ. Cârlan, Străuţ, Ivan, Banu şi Grădinariu sunt absolvenţi ai Facultăţii de Sport din cadrul Universităţii de Vest, care în urma acestui eşec organizatoric s-au reprofilat: Ivan-ospătar, Străuţ – fotbalist, Banu – recepţioner. Doar Cârlan lucrează în domeniu, fiind antrenorul lotului naţional de juniori din Norvegia, şi Grădinariu, profesoară de sport la Logoj. Aşa că în alte domenii nu ne ştim preţui valorile şi pierdem teren faţă de alte oraşe unde sunt apreciate mai mult rezultatele obţinute. Felicitări pentru această iniţiativă.