Primul concurs al proiectului Badmintonul în școli – Shuttle Time, la Fundația Rudolf Walther

Sala de sport a Fundației Rudolf Walther va găzdui în 11 mai primul concurs organizat pentru copiii din școlile care s-au alăturat proiectului Badmintonul în școli – Shuttle Time, fiind vorba despre o premieră în România.

Concursul se adresează copiilor de clasele I-VIII și se va juca pe 4 categorii de vîrstă, și anume pentru școlari din clasele I și a II-a, clasele III-IV, clasele V-VI, clasele VII-VIII, fiind pe două probe: simplu fete și simplu băieți.

”Sunt deja peste 100 de copii înscriși, sunt convinsă că vom trece de 150 de participanți… Sunt atît de încîntată să am posibilitatea să văd în acea sîmbătă atîția copii adunați într-o sală de sport, făcînd sport și, cu siguranță, bucurîndu-se de premiile pe care le vor cîștiga”, ne-a spus Animona Huțu, președintele Federației Române de Badminton.

Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 24 Timişoara, din strada Brânduşei, era prima instituţie locală de învăţămînt preuniversitar care, la finele toamnei, semna un parteneriat cu Federaţia Română de Badminton în cadrul proiectului pe 4 ani Shuttle Time, iniţiat de Federaţia Internaţională de profil, pentru promovarea acestui sport prin introducerea sa în şcoli. Ulterior, peste alte 10 școlile generale din oraș i-au călcat pe urme.

Forul federal semna la finele lunii octombrie un protocol cu Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului pentru introducerea badmintonului în şcoli, ministerul de specialitate trimiţînd la Inspectoratele teritoriale acest protocol.

“Federaţia Internaţională de Badminton a mobilizat federaţiile continentale ca prin federaţiile ţărilor membre să promoveze badmintonul prin introducerea sa în şcoli, în programa de curs. Şcolile doritoare, care vor să iniţieze copiii în badminton, au parte de descărcarea gratuită a 22 de planuri de lecţii de badminton şi 125 de videoclipuri precum şi manualul profesorului, ghidul <cum să predai> badminton, toate în cadrul programului de Badminton pentru şcoli al Federaţiei Mondiale de Badminton, Shuttle Time. Acest program este destinat cu precădere profesorilor de educaţie fizică şi sport, care prin înregistrarea pe portalul Badminton World Federation (BWF), www.bwfbadminton.org, primesc o parolă pe baza căreia pot accede la aceste cursuri. În plus, în cadrul proiectului se organizează periodic cursuri de trainer, în care cunoscători cu bazele badmintonului ţin cursuri şi îi învaţă pe profesorii de educaţie fizică şi sport sau instructori modul în care să predea lecţiile. Corina Dan va efectua cu profesorii de educaţie fizică şi sport respectivul curs iar Federaţia nostră, prin diverse evenimente, va strînge donaţii pentru echipamente start-up, conform parteneriatului cu şcolile. Protocolul prevede că şcoala se angajează să facă badminton iar Federaţia vine cu donaţii de echipament start-up. Şcoala trebuie să-şi traseze terenurile de joc iar în cadrul proiectului profesorii care vor fi iniţiaţi vor primi o diplomă de recunoaştere în acest sens din partea federaţiei mondiale, a explicat pentru www.sporttim.ro antreprenorul timişorean Animona Huţu, preşedintele federaţiei de profil şi fostă campioană naţională de juniori la simplu fete precum şi de seniori în probele de dublu feminin, în 1990, respectiv dublu mixt, în 1992, dar şi multiplă campioană a ţării cu clubul local Gloria Stimel.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 21

 


Ultimele articole din categoria Badminton: