Robert Ciobotaru, în ultimul act pe toate fronturile, 3 din 5 finale cu principalii favoriți: Andra Olariu la simplu fete. Campionatul Național de seniori elite

După 16 partide vineri, în care n-au intrat însă pe teren favoriții numărul 1 și 2, și după alte 29 de întâlniri sâmbătă, Campionatul Național de seniori elite din Sala ”Constantin Jude” din Timișoara a ajuns la ora finalelor la fileu, disputate în trei dintre cele 5 probe, în ambele de simplu precum și la dublu băieți, de principalii favoriți ai competiției. Iar Robert Ciobotaru a ajuns în ultimul act pe chiar toate cele 3 fronturi pe care s-a aliniat la start…

Campionatul Național de Seniori Elite, în Sala ”Constantin Jude”

Campionatul Național de Seniori Elite, în Sala ”Constantin Jude”

 

Vineri, într-o primă triere, sub forma a 16 meciuri, doar 3 favoriți numărul 3 au fost puși la o primă încercare și numai două au fost întâlnirile care au necesitat mai mult de două seturi, însă ziua a doua de concurs, finalizându-se cu încleștările pentru intrarea în finalele dimineții de duminică, a adus jocuri mai echilibrate, șapte din totalul de 29 derulându-se pe parcursul a trei sferturi de oră iar 10 fiind decise abia după 3 seturi.

În trei cazuri, la simplu feminin și masculin, respectiv la dublu băieți, s-au respectat ierarhiile, astfel încât finalele de duminică opun favoriții numărul 1 și 2. La fete, spre bucuria gazdelor, Andra Olariu, de la CSM Timișoara, și-a confirmat statutul de cap de serie și o așteaptă în ultimul act pe Magda Lozniceriu, pe când la masculin favoritul numărul 1 Robert Ciobotaru va juca pentru titlu cu Collins Valentine Filimon, tot favorit numărul 2. Aceeași situație și al dublu băieți, 1 – 2, finală care inaugurează reuniunea de duminică, față în față fiind Robert Ciobotaru și Daniel Cojocaru, de o parte a fileului, respectiv timișorenii Mircea Vasiu și reputatul multiplu campion național Florin Posteucă.

O surpriză a survenit la dublu mixt prin eliminarea în semifinale a favoriților numărul 2 Collins Valentine Filimon și Cătălina Simionescu, cu 21-16, 12-21, 21-18, de către Adelina Marin și Robert Ciobotaru, favoriți numărul 3, după 42 de minute, ceea ce a făcut ca Robert Ciobotaru, de la CS Știința Bacău, să fie unicul badmintonist prezent pe Bega la ”Seniori Elite” ajuns în 3 finale. Ei îi vor avea însă în față în ultimul act peste care se va trage cortina Campionatului Național, duminică de la 11,30, pe favoriții numărul 1 Daniel Cojocaru și Alexandra Milon.

Toate cele 5 finale beneficiază de prezența favoriților numărul 1, așadar și la dublu feminin, prin Magda Lozniceriu și Alexandra Milon, fiecare cu câte două prezențe în ultimul act, însă în întrecerea pe perechi a fetelor a apărut și o surpriză, furnizată de Carmen Blănaru și Irina Popescu, care și-au croit drum în lupta pentru medaliile de aur.

Blănaru și Popescu au trecut de timișorencele Andra Olariu și Emanuela Avrămuț în 45 de minute, cu 21-15, 19-21 și 21-15, iar apoi și în semifinale, de Adelina Marin și Ruxandra Obreja, la 12 și 15, beneficiind de culoarele pe baza cărora fiecare participant la simplu sau în formații de dublu poate atinge finala după două apariții victorioase sâmbăta. Iar Blănaru și Popescu au reușit să treacă în penultimul act de învingătoarele favoritelor numărul 2 în sferturi, fază în care Marin și Obreja dispuneau prin răsturnarea scorului, cu 13-21, 21-19, 21-17, de Miruna Nițu și Cătălina Simionescu.

Timișoreanca Andra Olariu, ieșită din cursă și la dublu mixt cu concitadinul Mircea Vasiu, la 13 și 10 în fața lui Collins Valentine Filimon și Cătălina Simionescu, și-a văzut însă de drum la simplu fete, trecând atât de Miruna Nițu, la 8 și 15, cât și, în semifinale, de favorita numărul 3 Ruxandra Obreja, cu 21-14, 21-14, în 36 de minute.

Totuși, nu se numără între cei 3 badmintoniști de peste munți care apar duminică în două finale, și anume Magda Lozniceriu, Alexandra Milon și Daniel Cojocaru.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 12

 


Ultimele articole din categoria Badminton: